Kadınlar Meme Kanserine Karşı Bilinçleniyor

Kadınlar Meme Kanserine Karşı Bilinçleniyor

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Aksaray Belediyesi, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi ve Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Meme Kanseri farkındalık ayı dolayısıyla ?Bugün Sağlığınıza 1 Saat Ayırın, Hayatını Erken Teşhisle Kurtarın´ konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer´in eşi Merve Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Karanfil, kadın dernekleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve davetliler katıldı.

Konferansta Meme Kanserinin tanımı, belirtileri, risk azaltma yöntemleri ile meme kanserinde tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler verildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan ve ASÜ Tıp Fakültesi Radyodiagnostik ABD Öğretim Üyesi Dr. Deniz Özdemirel Özkan, Meme Kanserinde erken teşhis etmenin en iyi yolunun yıllık muayene ve düzenli aralıklarla yapılan mamografi olduğunu ifade ettiler.

Meme kanseri tedavisinde erken teşhisin hayat kurtardığını belirten Prof. Dr. Namık Özkan konuşmasında ?Meme kanseri özellikle tarama programlarıyla erken yakalanabilen kanserlerdir. Bunun için bütün kadınlarımızın belli aralıklarla tarama programlarına girmelerini öneriyoruz? ifadelerini kullandı.

Programın ardından Aksaray İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Eroğlu, konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Namık Özkan ve Dr. Deniz Özdemirel Özkan´a teşekkür etti.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR