Ismarlama Ayakkabı Azaldı

Ismarlama Ayakkabı Azaldı

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

KALAYCILIK, terzicilik, bakırcılık, bileycilik, yorgancılık, yemenicilik derken bitmek üzere olan mesleklere çırak olmadığı için ayakkabıcılık da eklendi?

Gelişen teknoloji ile fabrikasyon ayakkabı ürünlerin her yerde satıldığının altını çizen Ayakkabıcı esnaflarından Ali Aydın, bu ayakkabıların çoğunun plastikten yapıldığını söyledi.

Bu ayakkabıların sağlıksız olduğunu da ifade eden Aydın, ?20-25 liraya satılan ayakkabıdan hayır gelmez? dedi.

BİZİM İŞİMİZ EMEK İŞİ

El işçiliğinin oldukça önemli bir sanat olduğunun altını çizen Aydın, ?Bizim işimiz emek işi. Aldığınız ücret sizi tatmin etmiyor. Emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz. Yaptığınız işin meblağı sizi tatmin etmiyor. Mesleğe ilk başladığımız dönemlerde iyi paralar kazanıyorduk? şeklinde konuştu.

ISMARLAMA AYAKKABI AZALDI

Aydın, sanatıyla devam ettirdiği mesleğinde, önceden kişilerin isteğine göre ?sipariş´ ayakkabı yaptığını belirterek, ?Şimdi, ısmarlama ayakkabı azaldı. Artık ayakkabılar fabrikalardan hazır çıkmaya başladı. Hal böyle olunca el sanatı da azaldı. İnsanlar, fabrikalardan çıkan hazır ayakkabıları tercih ediyor?

EL İŞÇİLİĞİYLE YAPILAN AYAKKABILAR KALİTELİ OLUR

?İyi bir ayakkabının kalitesi derisinden belli olur´ diyen Aydın, ?Kaliteli bir ayakkabı derisinden ve işçiliğinden belli olur. İyi bir ayakkabının ömrü ortalama 2- 3 yıldır. Ama ayakkabıyı uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız kişinin, birkaç çeşit ayakkabısı olmalı. Kişinin, kışlık- yazlık ayakkabıları olmalı ki ayakkabıları dinlendirsin? diye söyledi.

DERİ AYAKKABILAR TERCİH EDİLMELİ

Günümüzde insanların, aynı ayakkabıyı yaz-kış kullandıklarını dile getiren Aydın, ayakkabıyı dinlendirmek gerektiğine dikkati çekti. Aydın, ?Deri olan ayakkabı hava aldırır. Bu nedenle her zaman hava alabilen deri ayakkabılar tercih edilmeli?

20- 25 LİRALIK AYAKKABI GİYMEYİN

Aydın, geçmişte hem ayakkabıda hem de insanların kullandığı diğer ürünlerde sentetik ürün kullanılmasının yasak olduğuna dikkati çekerek, fabrikasyon ürünlerin sağlık açısından tehdit oluşturduğunu aktardı. ?20 liralık ayakkabı giyilmez´ diyen Aydın, plastik ürünlerin ayakkabıya dönüştürüldüğünü ifade etti.

AYAKKABI TAMİRCİLİĞİ YOK OLMAK ÜZERE

?Eskiden özellikle ayakkabıda sentetik ürün kullanılmazdı´ diyen Aydın, günümüzde ise sentetik ürünlerin kullanılmaya başladığını dile getirerek, ?Artık her şey sentetik oldu?. Teknolojinin gelişmesiyle mesleğin rağbet görmediğinin altını çizerek, gelecek zamanlarda mesleğin kaybolacağından endişe ettiğini kaydetti.

Çırak bulamamaktan şikâyet ederek, mesleğinin gelecek yıllarda kaybolmasından endişe ediyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte ayakkabı tamirciliği mesleği de yok olmakla karşı karşıya? denildi.

Ahiyurdu

 



Anahtar Kelimeler: Ismarlama Ayakkabı Azaldı

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR