?İSLAM: ESENLİK, BARIŞ, HUZUR DİNİDİR´

?İSLAM: ESENLİK, BARIŞ, HUZUR DİNİDİR´

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Noel kutlamak veya Noel ile ilgili bir şeyler yapmak, başka dinlere benzemek anlamına gelmektedir. Dinimiz İslam başka dinlere ve kültürlere benzemeyi kesinlikle yasaklamıştır.
Noel, her yıl 25 Aralık tarihinde kutlanan, İsa´nın doğumunun hatırlatıldığı Hıristiyan bayramıdır. Christmas da denilen Noel; Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinir. Kutlandığı ülkelerde bayram olarak bilinen Noel, nüfusunun çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu birçok ülkede resmi tatildir.
?İSLAM: ESENLİK, BARIŞ, HUZUR DİNİDİR´
Aksaray il Müftüsü Cemalettin Bal ile Noel kutlamaları üzerine bir söyleşide bulunduk.
Bu durumu vaazlarda ve sohbetlerde de dile getirdiklerini belirten Cemalettin Bal: ?Her zaman anlatmaya gayret ediyoruz. Yılbaşında ki Noel kutlamalarıyla ilgili maalesef aşırı bir şekilde oraya yönelme var. Biz bundan dolayı üzüntü ve mahcubiyet içindeyiz. Niçin böyle olduğu konusunda zaman zaman düşünüyoruz, bu konularda istişarede yapıyoruz. Mümin kardeşlerimiz yani hepimiz, dünyada gelişen hadiselerden veya çevremizde yaşanan olaylardan ders çıkarmıyoruz ya da tam manasıyla inceleme gereği duymuyoruz? dedi.
?Biz elbette hiçbir dine karşı değiliz, İslam her zaman böyle der? diyen Cemalettin Bal: ?İslam ?sim´ kökünden gelmiş esenlik, barış, huzur dinidir. Her dinin kendi uygulaması, emri ve yaşantısı vardır. Nasıl yaşadıkları nasıl ibadet ettikleri hususunda bizim herhangi bir şey söylememiz mümkün değildir. Dinimizin kabul etmediği Allah Resulünün de razı olmadığı bir hususu müminlerin günümüzde icra etmeleri, yaşamaları, bunu kabullenerek bir noktaya götürmeleri; bu tamamen hayret verici ve üzüntü vericidir? şeklinde konuştu.
?MÜSLÜMANLARIN KANLARI, GÖZYAŞLARI
 DÖKÜLÜRKEN KİMSE NE OLUYOR DEMİYOR´
Cemalettin Bal: ?Etrafımıza, çevremize ve dünyamıza bakmayı ben önemsiyorum. Myanmardaki Müslüman kardeşlerimizin Budistler tarafından hunharca katledilmesi, sürgün edilmesi, yaşam haklarının ellerinden alınması; batı dünyasının Müslümanlara karşı bir bütün olmaları, karşı durmaları. Müslümanlar niçin katlediliyor, onların kanları dökülürken herkes neden başka bir tarafa bakıyor. Müslümanların kanları, gözyaşları dökülürken kimse ne oluyor demiyor. Bunlara bakınca ben Müslüman´a yakışmayan davranışı onlar gibi olmayı doğru bulmuyorum? dedi.
?YAHUDİ VE HIRİSTİYANLARA UYMAYIN ONLAR
SİZ ONLARA TABİ OLMADIKÇA RAZI OLMAZLAR´
Onlar gibi düşünmenin, yaşamanın tehlikeli olduğunu vurgulayan Cemalettin Bal: ?Ayeti kelimede de Cenabı Hak Tela açık bir şekilde: ?Yahudi ve Hıristiyanlara uymayın onlar siz onlara tabi olmadıkça razı olmazlar´ buyuruyor. Bunlardan gençlerimizi, çocuklarımızı, kendimizi sakınmalıyız. Herkes kendi dinini yaşar hiçbir itirazımız yoktur. Biz ne Hıristiyan ne Yahudi düşmanıyız, biz zalimin münafığın karşısındayız? diye ifade etti.
Müftü Cemalettin Bal sözlerini şu şekilde noktaladı: ?Dolayısıyla biz bırakınız Noel babayı; Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Somuncu Baba, Tapduk Emre onların hayatlarındaki güzellikleri yaşamalıyız. Onların gönüllerindeki gerçek İslam´a ulaşmayı amaçlamalıyız, asırlar önce yaşamış Allah dostlarının isimleri hala güzelliklerle anılıyor bunu araştırmalıyız. Günümüzde hayat tarzımızdaki değişiklikler fikrimize, gönlümüze yansıyor. İnandığı gibi yaşamayan insanoğlu, yaşadığı gibi inanmaya başlıyor. Bu noktadan baktığımız zaman ben onlar gibi olmayı doğru bulmuyorum?

Eğemen-Dilara Çiftci



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR