HZ.ALİ İSLAMIN PEYGAMBERİMİZDEN SONRAKİ ÖNDERİ

HZ.ALİ İSLAMIN PEYGAMBERİMİZDEN SONRAKİ ÖNDERİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Hz.Ali küçük yaşta iken ,Bir gün Rasul-i Ekrem Efendimizi Hz. Hatice ile namaz kılarken gördü. Hayran hayran seyredip namaz bitince, “Nedir bu?” diye sordu. Rasul-i Ekrem,

“Ey Ali, bu Allah’ın seçtiği, beğendiği dindir. Ben seni bir olan Allah’a iman etmeye davet eder, insana ne faydası ne de zararı dokunmayan Lat ve Uzza’ya tapmaktan sakındırırım. “ dedi.

Hz. Ali, bu teklif karşısında tatlı çocuk bakışlarını yere dikerek bir an durakladı. Sonra şöyle dedi: “Benim şimdiye kadar görmediğim, işitmediğim bir şey bu. Babam Ebu Talib’e danışmadan bir şey diyemem. “

Fakat Rasul-i Kibriya Efendimiz, henüz davasını açıkça ilan etme emrini almış değildi. Bu sebeple Hz. Ali’yi ikaz etti: “Ey Ali!“ dedi. “Eğer söylediklerimi yaparsan yap. Yok eğer yapmayacak olursan, gördüğünü ve işittiğini gizli tut. Kimseye bir şey söyleme!”

Hz. Ali, bu ikaz üzerine sırrını muhafaza edeceğine söz verdi. O geceyi düşünerek geçirdi. Şafak aydınlığı ile birlikte gönlüne de aydınlık doğdu. Rasulullah’ın huzuruna giderek, “Allah, beni yaratırken Ebu Talib’e sormadı ki, bende Ona ibadet etmek için gidip kendisine danışayım.” Dedi ve Müslüman oldu.

İşte dört tane birinci ve aralarında bir çocuk. Ali çocuk âlemlere rahmet olarak gelenin arkasında safta Bir çocuk iki erkek, bir kadın ve gök dolusu melek.

İslamın “Defter-i Kebiri” açılmış işte Abbasın zevcesi Ümmül Fazl, Ebubekir’in kızı Esma Ömer’in kız kardeşi Fatıma

İşte Affan oğlu Osman

Avvam oğlu Zübeyr

Avf oğlu Abdurrahman

Ebi Vakkas oğlu Saad

Abdullah oğlu Talha

İşte ilklerin ilkleri Cennetle müjdelenen 10 lar. Ali Erkamın evinde Allah Rasulünün halkasında Ali Haşimoğulları ziyaretinde Ey Abdulmuttalip oğulları. Ben Allah tarafından bütün insanlara, hususiyle size gönderilmiş bulunuyorum. Size getirdiğim bir şey var ki; bu dünyayı ve öteleri keffaleti altında tutuyor içinizde bu nimeti benimle paylaşmak isteyen kim var? Sorusuna mecliste bulunan amcalarının donup kaldığı zaman

Bu mecliste yaşça en küçük olan Ali benim! Belki vücudum küçük, kollarım cılız bacaklarım sıska. Bu halimle ben size yardım etmeye hazırım. Diye haykıran Hz. Aliye Allah Rasulunun yakınım ve arkadaşımsın dedi. Mekke’den Medine’ye hicretinde Hz. Ali yirmi üç yaşında ve Rasulullah (sav) in yatağında Muhammed’ül Emin olan Rasulullah (sav) Efendimize emanet edilen emanetleri sahiplerine vermek üzere Mekkede kaldı.

O Peygamber (sav) in yatağında ölüm tehlikesine karşı kendisini O’nun yerine koymak gibi bir sadakat ve fedakârlık timsali Hz. Ali Kerremallahü Veche Rasulullah (sav) Efendimize Kuba’da iken kavuştu. Yanında annesi Fatıma ve Rasulullah (sav) Efendimizin kızı Fatıma vardı. Ayakları şerha şerha kan içindeydi. Rasulullah (sav) Efendimiz ayaklarını kan içinde görünce “Sen benim Cennette ve yeryüzünde kardeşimsin” demişti.

Ensar ile Muhacir kardeşliğinde bir gün huzurda Hz. Ali (ra) mahzun Benim kardeşim yok mu? dedi. Rasulullah (sav) Efendimiz senin kardeşin benim buyurdu.

Hz.Ali Bedir de O gün meydana ilk olarak Rabia oğlu Utbe çıktı arkasından oğlu Velid ile kardeşi Şeybe nida edip er dilediler. Ensardan bir kaç kişi ilerleyip karşılarında yer aldılar. Kâfirler avaz avaz bağırdı bizim sizinle işimiz yok siz bizim dengimiz değilsiniz.    



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR