HERKESE SPOR YAPMA İMKANI TANINACAK.!

HERKESE SPOR YAPMA İMKANI TANINACAK.!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

HERKESE SPOR YAPMA İMKANI TANINACAK.!

Aksaray’da 2019 yılının sonunda yapımına başlanan ve Eylül 2021’de tamamlanan Merkez Spor Salonunu basın mensuplarına tanıtan Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 8 branşın aynı anda hizmet vereceği spor salonunun faaliyetlerinde hedeflerinin Aksaray’ı spor kenti yapmak olduğunu belirtti. Gençlerin sportif branşlarda eğitimlerini üst düzeyde alması ile dünya başta olmak üzere Avrupa ve Balkanlarda üstün başarıları hedeflemeleri amacıyla 2019 yılının sonunda yapımına başlanan Merkez Spor Salonu tamamlandı.

Özellikle paralimpik branşlar düşünülerek yapılan spor salonunda hedef Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlendi. Aynı anda 8 branşın faaliyet gösterebileceği spor salonunda Türkiye’yi dünya, Avrupa ve Balkanlarda temsil edecek sporcular yetiştirilecek. Engelli sporcular, özel sporcular ve küçük yaştaki yeteneklerin keşfedileceği ve adeta sporcu fabrikası olacak olan spor salonu Ekim ayında birçok branşta eğitime başlayacak. İyi birey, iyi sporcu prensibi ile hizmet verecek olan spor salonunda alanında uzman antrenörler görev alacak.  

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün hedefi spor kenti olmak 
Merkez Spor Salonunun tamamlanmasının ardından spor salonunu bir sporcu fabrikası olarak gören Gençlik Spor İl Müdürlüğü 33 milli sporcuyu Türkiye’yi temsil etmeye uğurladığı gibi yeni hedefinde de bu sayının artmasını sağlıyor. Milli sporcu sayısının artması planlanan yeni hedefte Türk Bayrağını dünyada dalgalandıracak sporcuların Aksaray’da yetişmesi planlandı. Bunun yanı sıra engelli sporcular, özel sporcular ve küçük yaşta sporcuların mücadele ettiği uluslararası spor faaliyetlerinin Aksaray’da yapılması planlanarak, kentin bir spor merkezi haline getirilmesi sağlanıyor.  

Herkese spor yapma imkanı sunulacak
Hedeflerinin Aksaray’ı spor şehri yapmak olduğunu ve tüm gençlere, çocuklara spor imkanının sunulacağını belirten İl Müdürü Aslan Yıldız, “Fitness salonumuz, yine gol boalcilerimiz için, oturarak voleybol branşımız için antrenman salonlarımız, hentbol, voleybol, basketbol için salonlarımız ayrıca yine tenis kortlarımız bireysel antrenman salonlarımızdan oluşan gerçekten tamamen paralimpik branşlar düşünülerek planlanmış bir projedir. Türkiye’deki en önemli Bakanlığımızın uygulamış olduğu projelerden birisidir. Buradaki en temel şeylerden birisi bu paralimpik branşların dışında diğer sporcularımızın da biz buraları kullanımına açarak Aksaray’daki tüm çocuklarımızın, gençlerimizin burada bu güzel tesiste spor yapma imkanı sunacağız. Burada bizim en hedeflediğimiz şeylerden birisi Aksaray’ı bir spor şehri yapmak. Bu Aksaray’ı spor şehri yapmak adına da bu proje gerçekten bizim planlamış olduğumuz şeyleri uygulamamız için gerçekten bizim elimizi çok kolaylaştıracak. Ben böyle güzel bir projenin ilimize kazandırılmasından dolayı özellikle Gençlik ve Spor Bakanımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: HERKESE YAPMA İMKANI TANINACAK.!

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR