HAFIZ OKULU EĞİTİME HAZIR!

HAFIZ OKULU EĞİTİME HAZIR!

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

 

 Türkiye´ de sadece 21 adet olan Proje Hafız yetiştirecek olan Cemalettin Aksaray´i hafız kur´an kursu ve İmam Hatip Ortaokulu kısa zamanda tamamlandı yeni dönemde eğitimin hizmetine girecek.

Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Güven Kemerkaya Türkiyede sadece 21 adet olan Proje Hafız yetiştirecek olan Cemalettin Aksaray´i hafız kur´an kursu ve İmam Hatip Ortaokulu kurucu müdürü olarak atanmıştı kısa zamanda hayırseverlerin de katkılarıyla görevlendirildiği okulun muazzam bir şekilde bitirilmesini sağladı.

Önümüzdeki dönem eğitime hazır olan okulda 800 kişilik kapasitede olan sınıflar mevcut ilk anda diğer okullardan yaklaşık 300 öğrenci aktarılacak ,etrafındaki öğrencilerden de 100 kadar Sınavla öğrenci kaydı yapılacak diğer İmam Hatip liselerinden farklı olarak Hem okulda hafızlık eğitimi alacaklar hem de diğer dersleri Görecekler lise bölümünde Diğer illerde bulunan hafız yetiştiren okullardan  mezun olanlar genellikle fen liselerini kazandıları biliniyor. Aksaray´da ilk kez kurulan Cemaleddin aksaray´ı hafız ğitim ve İmam Hatip Okulu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okul olarak yaptırıldı .

Türkiye´de proje olarak kurulmuş tam teşekküllü hafız yetiştirecek şekilde eğitim verebilen  sadece 21 adet hafızlık ve İmam Hatip Ortaokulu var .

Hashas Mahallesinde bulunan Cuma Pazarı´nın girişindeki Okulun  inşaatı müteahhit tarafından tamamlandı Kemerkayanın girişimleri sonucu  Okul bahçesi kurum ve kuruluşların desteği ile ağaçlandırılacak Hafız okuluna kurucu müdür olarak atanan Güven Kemerkaya daha önce Belediye Başkanlığı yardımcısı olarak kültür faaliyetlerinde rol oynamış ve  geçmiş dönemlere göre en güzel hizmeti vermişti . Yara adlı Şiir kitabıyla sanatçı kimliğini sergilemişti.

Doğalgaz aboneliği ve elektrik su işlemlerini tamamlayan okul binası son denetlemeler den sonra müteahhitten teslim alınacak ve önümüzdeki yeni eğitim öğretim döneminde hizmet verecek verecek.

AksarayWebTv



Anahtar Kelimeler: HAFIZ OKULU EĞİTİME HAZIR

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR