Eskil´de Tuz Gölü seferberliği

Eskil´de Tuz Gölü seferberliği

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Eskil´in ekonomik potansiyelleri arasında yer alan Tuz Gölü´nün, turizme açılması için siyasiler seferberlik başlattı. Eskil´e davet edilen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürü Mehmet Ali Kahraman ilçede bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Eskil Tuz Gölü´nde incelemelerde bulunan Kahraman´ın ekibinde müdür yardımcısı, mimar ve proje sunum grubu da hazır bulundu. Eskil Belediye Başkanı Necati Belgemen´in başında olduğu Eskil ekibiyle birlikte Tuz Gölü´nü gezen Kahraman ve ekibi turizme açılması yönünde incelemelerde bulundu.
Doğal Gaz Depolama Tesisinin olduğu bölgeyi gezen Kahraman, bu bölgeye giden yol hakkında şu ifadeleri kullandı:
?Tabiat varlıkları koruma yönetmeliği gereği, bölgenin tabiatına ters düşecek atılımların yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu bölgeye yapılacak yolda, tabiata uygun olmalı. Bu yüzden taş döşeme yolun yapılması lazım? dedi.
Bölgenin turizme açılması için bazı binalarında gerektiği belirtilirken, yapılacak binaların tekrar doğaya uygun olması açısından, beton yapı yerine kıl çadır gibi daha otantik yapılar olması gerektiği vurgulandı.
Eskil Tuz Gölü´nün turizme açılmasına, kurum müdürü Kahraman´ın olumlu baktığı belirtilirken; projenin en yakın sürede hayata geçirilip, Tuz Gölü´nün turizme açılması için çalışmaların başlatılacağı duyuruldu.
Aynı zamanda, Ters Akan, Tekmezar Bölgesi´ne giden yolunda aynı şekilde taşla düzeltilme projesinin olduğu da duyurulurken; Eskil´in Tuz Gölü´nden tam manasıyla faydalanması bekleniyor.
Bu hafta içerisinde Tuz Gölü´yle alakalı bir diğer adımda, MHP Eskil Teşkilatından geldi. MHP Eskil İlçe Başkanı Mustafa Güdendede beraberindeki ekiple birlikte TBMM´ye giderken, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı´ya Tuz Gölü projesini sundu.
Tuz Gölü´nün turizme açılması için çalışmaların hızlandıran her iki ekipte, Eskil´i turizmle ekonomik refaha kavuşturmayı planlıyor.

Yeni Aksaray-Tuz Gölü



Anahtar Kelimeler: Eskil Gölü seferberliği

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR