Erken Emeklilik Mümkün !

Erken Emeklilik Mümkün !

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Sosyal güvenlik sistemi tehlikeli ve ağır işlerde çalışanlara erken emeklilik hakkını tanıyor. Bu mesleklerde çalışanlar için, 43 yaşında emeklilik mümkün. 

Kanunda fiili hizmet süresi zammı olarak geçen, kamuoyunda ise ?yıpranma hakkı´ olarak bilinen uygulama; çimento sektörü, cam ve madencilik dâhil birçok mesleği kapsıyor.

Fiili hizmet süresi zammı da bu mesleklere uygulanıyor. Bu kapsamda belli mesleklerde çalışanlar her bir yıl için emekliliklerine 60 ya da 90 gün, kimi mesleklerde ise 180 gün fazladan süre kazanıyor. Emeklilik için fazladan kazanılan günlere, fiili hizmet süresi zammı ya da yıpranma hakkı deniyor. Bu haktan da hem sosyal sigortalı çalışan işçiler hem de emekli sandığı kapsamında çalışan memurlar faydalanabiliyor. Son düzenleme ile yıpranma hakkından yararlanan meslek sayısı 18 iken, bu sayı 45´e yükseltildi ve ağız-diş radyoloji uzmanları, röntgen teknisyenleri, infaz memuru, ceza infaz kurumu müdürü, ihtiyat pilotları da yıpranma hakkı tanınan mesleklere eklendi. Bu kapsamda yeni düzenleme ile yıpranma hakkı tanınan yeni mesleklerde çalışanlar için fiili hizmet süresi zammı 2017´nin Ağustos ayından sonraki çalışmaları için uygulanacak.

Uygulamaya göre normal çalışma süresi olan 360 günün üzerine çalıştığı riskli sektöre ve kanunun bu sektörde tanıdığı artı süreye göre fazladan hizmet süresi ekleniyor.

Erken Emeklilik Hakkı Tanınan Meslekler Ve Emekliliğe Eklenecek Gün Sayısı

 Kurşun ve arsenik işleri: 60-90, Cam fabrika ve atölyeleri: 60, Cıva üretimi işleri sanayii: 90, Çimento fabrikaları: 60, Kok fabrikaları ile termik santraller: 60, Alüminyum fabrikaları: 60, Demir ve çelik fabrikaları: 90, Döküm fabrikaları: 60, Asit üretimi yapan fabrika ve atölyeler: 90, Madencilik ? yeraltı işleri: 180, Radyoaktif işler: 90, Su altında çalışmayı gerektiren işler: 60-90, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK): 90, Sahil Güvenlik Komutanlığı: 90,  Emniyet- polis MİT çalışanları: 90, İtfaiye veya yangın söndürme işleri: 60, Basın ve gazetecilik mesleği çalışanları: 90, TRT´ de haber hizmetinde fiilen çalışanlar: 90, TBMM yasama organı  üyeleri: 90, Cumhurbaşkanlığı yardımları: 90, Bakanlar: 90, Ceza infaz kurumlarında çalışanlar: 90, İhtiyat pilotları: 60, Tabip: 60, Diş tabibi: 60, Eczacı: 60, Ebeler: 60, Hastabakıcı hemşireler: 60, Hemşire: 60, Toplum sağlığı teknisyeni: 60, Fizyoterapist: 60, Odyolog: 60, Sağlık fizikçisi: 60, Anestezi teknikeri: 60, Tıbbi laboratuvar: 60, Tıbbi görüntüleme teknisyeni- teknikeri: 60, Ağız ve diş sağlığı teknikeri: 60, Diyaliz teknikeri: 60, Radyoterapi teknikeri: 60, Eczane teknikeri: 60 ve Perfüryonist: 60. 

Aksaray Portal- Dilek Eyüboğlu



Anahtar Kelimeler: Erken Emeklilik Mümkün

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR