Tarih: 01.10.2019 08:46

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ HASANDAĞI ZİRVESİNDE

Facebook Twitter Linked-in

Erasmus Projesi kapamında Aksaray´a gelen Letonya´lı öğretmen ve örenciler, ihtişamına hayran kaldıkları Hasandağı´na zirve yürüyüşü gerçekleştirdiler. 
Aksaray´da Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı´nca kabul edilen ?Yaparak Yaşayarak Öğrenme´ isimli Erasmus+ Okul Ortaklıkları Projesi, Letonya, Litvanya ve İtalya´dan gelen öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirildi. 
Proje kapsamında bölgeyi gezen grup, 3268 metre yüksekliğindeki Hasandağı´na hayran kalırken, Letonya´dan gelen öğretmen ve öğrenciler Hasandağı´na çıkmaya karar verdiler. 
Hasandağı´nda otel bölgesinden zirve yürüyüşüne başlayan Letonya´lı öğretmen ve öğrencilerden oluşan 9 kişilik grup, 6 saatlik zirve yürüyüşünü 4 buçuk saatte tamamlamayı başardı. 
Hasandağı´nın ihtişamıyla büyüleyici bir dağ olduğunu belirten Letonyalılar, kendi ülkelerinde olmayan böyle bir dağa çıkmaktan ve dağcılık sporunu yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —