Emekliler Sosyalleşiyor

Emekliler Sosyalleşiyor

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Emekli ve yaşlıların boş vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri için hizmete açılan Aksaray Belediyesi Emekli Dinlenme Evi´ne ilgi her geçen gün artıyor.
180 metrekaresi kapalı alan, 590 metrekaresi açık alandan oluşan ?emekli dinlenme evi´ diğer bir deyişle ?emekli kahvesi´ aynı anda 300 kişiye hizmet verebiliyor. Emekli ve yaşlıların boş vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri için inşa edilen yapıda, vatandalar çayını ve kahvesini içerken sohbet etme, kitap ve gazete okuma fırsatı buluyor. Emekli kahvesinde, farklı meslek guruplarında çalışmış ve emek harcamış emekli ve yaşlılar aynı çatı altında buluşup Türkiye ve Aksaray gündemi hakkında sohbet ediyor.
Emekli kahvesinde sigara içilmediği için gönül rahatlığıyla geldiğini ifade eden 15 yıllık emekli kalıp ustası Hüseyin Anaç: ?Buraya gelip çayımızı içiyoruz, sohbet ediyoruz, yan tarafımızda Ulu Cami var vakit gelince namazımızı kılıyoruz. Hayat pahalandı geçim zor ama Allah´a şükür geçinebiliyoruz. Buraya yaşlılar ve emekliler geliyor, çayını içiyor abdestini alıp namazını kılıyor sonra evine gidiyor. Kavga huzursuzluk yok herkes kendi halinde. Taş, kâğıt gibi oyunlarda oynanmıyor o yüzden rahatız, taş sesi ve sigara diğer kahvelerde rahatsız ediyor? dedi.
?MEMLEKET HASRETİNE DAYANAMADIM VE
KALAN ÖMRÜMÜ BURADA GEÇİRMEK İSTEDİM?
69 yaşındaki Yusuf Çayır ise: ?6 yıldır emekliyim. Yurtdışında kendi şirketimde pazarlama işinde yıllarca çalıştım. 6 ülkede toplam 350 elemanım vardı. 35 yıl bu iş ile uğraştım. Daha sonra bu işi bırakmak istedim. Memleket hasretine dayanamadım ve kalan ömrümü burada geçirmek istedim. Her gün geliyorum buraya fakat her insanla aynı masaya oturmam. Dedikodu sevmiyorum. Burada yakın gördüğüm insanlarla güzel konularda muhabbet ediyoruz. Televizyonda haberleri izliyorum ve mutlu oluyorum? dedi.
İnşaat sektöründen yeni emekli olan 58 yaşındaki Murtaza İşler, ?Allah bereket versin idare ediyoruz. Güzel sakin bir ortam. Buraya gelip vakit geçiriyoruz evde durup onların işine karışmayınca hanımla da aramız bozulmuyor? şeklinde konuştu. İşler; ?Burası bizim ikinci evimiz oldu. Günlük ortalama 5-6 saatimizi burada geçiriyoruz. Burada verilen tüm hizmetlerden memnunuz. Ülke ve Aksaray gündemini burada masaya yatırıyoruz. Emeklilerin buluşma noktası burası" ifadelerini kullandı.
?BURAYA GELİP GAZETEMİZİ, KİTABIMIZI OKUYORUZ?
Emekli kahvesinde kendilerine vakit ayırdıklarını belirten 10 yıllık emekli sınıf öğretmeni Selahattin Gümüşsoy (65): ?Çalıştığımız dönemlerde bu kadar zamanımız olmuyordu. Buraya gelip gazetemizi okuyoruz, kitabımızı okuyoruz. Emekli olan diğer arkadaşlarla sohbet etmek iyi oluyor. Emekli olduktan sonra Alanya´dan yazlık aldık orada kalmaya başladık. Bizi artık Aksaray´a bağlayan şey torunlarımız.  Hanımda öğretmen emeklisi olduğu için ikimizde şimdi kendimize, çocuklarımıza, torunlarımıza vakit ayırıyoruz? dedi.
35 yıl önce yurt dışından emekli olan eski maden işçisi 83 yaşındaki Arif Özbek, emekliğin iyi geçtiğini söyledi. Özbek ?Yaşıtım arkadaş bulamayınca daralıyorum ama emsal birine denk gelince muhabbet edince keyfim yerine geliyor. Benim çocuklarım da emekli oldu, ortanca oğlum hanımla bana bakıyor hanımla aynı yaştayız yıllardır idare ediyoruz birbirimizi ağız tadıyla. Arada da böyle çıkıp buraya geliyorum benim için değişiklik oluyor? şeklinde ifade etti.
HUZUREVİNDEN İZNE ÇIKTIKÇA EMEKLİLER KAHVESİNE GELİYOR
Aksaray´da huzurevinde yaşayan PTT emeklisi83 yaşındaki Dede Keskin: ?İzne çıktığım zamanlarda emekliler kahvesine geliyorum. Burada kendime yakın gördüğüm insanlarla arkadaşlık kuruyorum. Camiye gidiyorum buradan çıktığım zaman. Bu şekilde zamanımı geçiriyorum? şeklinde konuştu.
Ömrü yollarda geçen 78 yaşında ki kamyon şoförü Kemal Kara, çalışırken zamanın daha iyi geçtiğini dile getirdi. Kara: ?Emeklilik iyide sürekli oturmak eskiden çok çalışmış insanlara zor geliyor ama Allah´a şükür. Buraya gelip emsal arkadaş bulunca muhabbet ediyoruz. Eskilerden bugünden konuşuyoruz bir şekilde vakit geçiriyoruz. Çocuklarım torunlarım hep evlendi. Hanımla birbirimizi idare ediyoruz? diye konuştu.

Eğemen- Dilara Çiftci



Anahtar Kelimeler: Emekliler Sosyalleşiyor

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR