Tarih: 05.09.2020 07:19

CORANAVİRÜSLÜ HASTA 5 DÜĞÜNE GİTTİ

Facebook Twitter Linked-in

Komşumuz kayseride vali Şehmuz Günaydın covid 19 la mücadelede  soruları cevaplayarak şehirdeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Hastalarla yapılan görüşmelerde genellikle düğünlerde virüsün yayıldığının tespit edildiğini ifade eden Günaydın, şunları söyledi: Çok ilginç bir olayla karşı karşıyayız,
"Başhekimimizin verdiği bilgi; 80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında '72 saatte nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık ancak kurallara riayet edilmediği görüldü. Kuralsızlıkla hareket edilirse o zaman vaka sayısı artar ve kısıtlama gelir. Şu 15 gün çok önemli, ihtiyaç olmadıkça sevdiklerinizi dışarı çıkarmayın, maske, mesafe ve temizliğinize dikkat edin." Düğünlere sabit ekipler görevlendirdiklerini ve her türlü tedbiri aldıklarını aktaran Günaydın, tedbirleri sıklaştırdıkça bazı vatandaşın çevre illere düğün yapmaya gittiğini belirtti .Diğer illerin yöneticileriyle görüşerek yeniden tedbir aldıklarını anlatan Günaydın, bu sefer de kaçak düğünlerin başladığını, dün akşam izinsiz 2 düğün tespit ettiklerini ve yasal işlem yaptıklarını anlattı.ve 'İzolasyonda olan evlere ekip koyduk' diyerek sözlerini tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —