Tarih: 13.02.2020 08:15

Çölyak Derneğinden Ziyaretler

Facebook Twitter Linked-in

10 02 2020 tarihinde Aksaray Çölyak Derneği, Aksaray´da Çölyak Hastalğı konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve Çölyak Hastası vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak üzere yürüttükleri çalışmalar kapsamında İl Milli Eğitim müdürümüz sayın Hacı Ömer Kartal´ı makamında ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Seda Özer de, Aksaray´daki Çölyak hastalarının yaşadıkları problemler ve Dernek faaliyetleri konusunda bilgiler verdi. Hastalığın bulaşıcı bir özelliğinin olmadığını söyleyen Özer, şöyle devam etti: ?Toplumda bu hastalıkla ilgili yanlış algılar bulunmakta. Çölyak bulaşıcı değil, genetik ve metabolik bir hastalıktır ve tedavisi de ömür boyu glutensiz beslenmedir, okul çağındaki hasta çocuklarımız okul kantinleri dahil olmak üzere, glutensiz beslenme konusunda sıkıntı yaşamaktalar. Özellikle yatılı okuyan çocuklarımızda bu sıkıntılar daha da büyük ? diye ifade etti.

Dernek yöneticilerinin taleplerini dinleyen İl Milli Eğitim müdürümüz sayın Hacı Ömer Kartal, Derneğin çalışma konularından memnuniyetini ifade ederek, toplumda farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalara her türlü desteği vereceğini, okullarda bilgilendirme Seminerlerini ve halihazırda İl Sağlık Müdürlüğü ile yürütülen projelere paralel olarak Aksaray Çölyak Derneği ile de ortak çalışma konularının bir Protokol altına alınması için gerekli çalışmaları başlatacağını iletti.Dernek yöneticileri, ziyaretin ardından Il Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal´a samimi destekleri münasebetiyle teşekkür ettler.

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —