CHP den 19 Mayıs Basın Açıklaması

CHP  den 19 Mayıs Basın  Açıklaması

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

 

19 Mayıs esarete karşı direnişin, boyunduruğa karşı özgürlüğün, emperyalizme karşı bağımsızlığın teslimiyete karşı başkaldırının vücut bulduğu bir gündür.

19 Mayıs paramparça olmuş bir imparatorluktan bağımsız cumhuriyete geçişin, cumhuriyet ile taçlanışın ilk kilometre taşı olmuştur.

19 Mayıs Türk Milleti’nin ne kadar zor koşullarda olursa olsun neler yapabileceğini dünyaya göstermiştir.

19 Mayıs Türk Ulusu’nun aç yaşarım ama esaret altında yaşamam diye tüm dünyaya gür bir şekilde haykırdığı gündür.

Uzun uzun 19 Mayıs’ın önemini anlatmamızın en önemli sebebi, hala 19 Mayıs’ın önemini anlayamamış, kavrayamamış devlet yöneticilerimizin, siyasetçilerimizin olmasıdır.19 Mayıs bir sportif faaliyet değildir, 19 Mayıs bir spor müsabakası değildir. 19 Mayıs bir futbol turnuvası değildir. 19 Mayıs yedi düvel tarafından paramparça edilmeye çalışılan bir ulusun başkaldırısıdır. Yok edilmeye çalışılan bir ulusun yeniden doğuşudur. Bu nedenle bizim milli bayramımızdır. Milli bayramın sahibi de devlettir. Devleti de illerde temsil eden sayın valilerdir. Dolayısıyla 23 Nisan’da, milli eğitim müdürü, 19 Mayıs’ta, gençlik ve spor il müdürü değildir. Bu çaba bayramın içini boşaltma, önemsizleştirme çabasıdır. İlimizde bugün yapılan çelenk koyma töreninde Gençlik ve Spor İl Müdürü ile birlikte birkaç bürokrat dışında devlet protokolünden maalesef katılım olmadı. Partimizin de çelenk koyma talebi yine aynı yöneticiler tarafından reddedildi. Bu yasaklar olduğu sürece biz de itirazlarımıza devam edeceğiz. Tepkimizi çok net göstereceğimizin bilinmesini isteriz.

Türkiye’de bir zihniyet değişikliği yaşanıyor. Bugün 19 Mayıs gençliğe armağan edilen bir bayram ve Adana/Yüreğir Gençlik kolları başkanımız bir talimat ile tutuklanmıştır. Kaymakamın koruması tarafından silah çekilerek mağdur edilmesine rağmen Sn. Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile tutuklanmıştır. Gençlik kolları başkanımıza Aksaray İl Başkanlığı olarak sevgilerimizi gönderiyoruz.

Sosyal medya üzerinden, siyasal iktidara yakın olup, CHP’li kadınlar ile ilgili tecavüz listesi yayınlayanlar, oturduğu sitelerden ölüm listesi yayınlayanlar, yine AKP’de üst düzey görev yapıp, elli bin kişiyi yok edecek cephaneye sahibiz diye haykıranlara hiçbir şey yapılmazken CHP Gençlik Kolları Başkanı tutuklanmıştır. Bu listeleri yayınlayanlara; Grup Başkanvekilimiz Sn. Özgür Özel’in söylemi ile CHP’nin hiçbir yöneticisi bu tehditlerden, bu listelerden korkmaz. CHP savaş meydanlarında kurulmuştur. Bizi oturduğumuz koltukların ardında tarihten gelen bir güç vardır. Bizi güçlü kılan, bizi dinamik kılan, bizi dimdik ayakta tutan da tarihten aldığımız bu güçtür. CHP örgütleri olarak 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan genç subay ne hissediyorsa biz de aynısını hissediyoruz. O gün “söz konusu vatan ise gerisi teferruat” diyen, o gün “ya istiklal ya ölüm” diyen genç subaya ilave olarak biz de bugün Ya Türkiye Cumhuriyeti ya ölüm, söz konusu Türkiye Cumhuriyeti ise gerisi teferruattır diyoruz.

Bu yasaklardan arındırılmış, özgürlüğün, güçlü demokrasinin hissedildiği yeni bayramlarda buluşmak ümidiyle Tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı kutluyorum.

 

 

 

                                                                                                          CHP AKSARAY İL BAŞKANI

                                                                                                         Ali Abbas ERTÜRK



Anahtar Kelimeler: Mayıs Basın Açıklaması

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR