Başkan Dinçer den Önemli Açıklamalar

Başkan Dinçer den Önemli Açıklamalar

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Aksaray Gazeteciler Cemiyeti ile görüşen Başkan Dinçer, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Karatay, Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay, 68 ve Güncel gazetelerinin Genel Yayın Yönetmeni Nazmi Çalışkan, Gündem Gazetesi Sahibi Recep Turan, Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Bölükbaş ile bir araya geldi. Başkan Dinçer ve gazeteciler ülke, il ve gündeme dair konular hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

31 Mart Yerel seçiminin ardından geçen 5 aylık süreyi değerlendiren Başkan Dinçer ?Her geçen gün görüyoruz ki işimiz çok kolay değil. Ama bu da bizim bahanemiz değil. Çalışacağız şehrimizin birçok sorunu var ve bizler bu sorunları 5 yıllık süre içinde çözmeye gayret edeceğiz? dedi.

Aksaray Belediyesinin bin 585 çalışanı olduğuna dikkat çeken Dinçer ?Bizim gibi orta ölçekli il belediyeleri için bu çalışan sayısı oldukça fazla. Bugün İller Bankasından gelen paranın 8 milyon lirası Aksaray Belediyesinin personel maaşına gitmekte, 1 milyon lira İller Bankası kesintimiz yapılmakta, kalan 1 milyon lira ve diğer gelirlerimiz ile şehrimize hizmet etmeye çalışmaya çalışıyoruz? diye konuştu. Başkan Dinçer ?Sayın Cumhurbaşkanımız tasarruf konusunda bizleri, katıldığımız Genişletilmiş İl Başkanları Programlarında sıkça uyarıyor. Bizlerin belediyemize gelir getirecek çalışmalar içinde olmamız gerekiyor? ifadelerini kullandı.

?Çöp Depolama Alanı Doluluk Oranına Ulaştı Değiştirmek İçin Yer Bakıyoruz?

?Şehrimizin mevcut çöp depolama alanı artık doluluğa ulaştı. Çöp toplama alanımızın değişmesi için yoğun yer araştırması yapıyoruz? diyen Başkan Dinçer ?Yap-İşlet-Devret modeli ile ilimize bu konuda gelecek yatırımcılara kapımız açık. Bu çöpün taşıması ve tam teşekkülü bir atık arıtma tesisinin yapıla bilmesi için 40 milyon lira bir ödeneğe ya da yatırımcıya ihtiyacımız var? dedi. Bir önceki dönemde İPART Avrupa birliği hibe desteklerinden hiç yararlanılmadığını belirten Başkan Dinçer ?Bizim katı, sıvı ve geri dönüşüm olmak üzere 3 öncelikli çözmemiz gereken konu var. Çalışmalarımızı bu yönde hızlandırdık. Mevcut çöpün taşıması sanırım 3 ya da 4 yıl sürer? şeklinde konuştu.

?Yeni Sanayi İnşaatı Tam Gaz Devam Ediyor?

Yeni sanayi projesinin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Dinçer ?TOKİ ile Yeni Sanayi Projesinin sözleşmesinde ucu açık netleştirilmemiş konular var, onları çözmeye çalışıyoruz. Yeni Sanayi´den yer alan sanayi esnafımızın gönlü rahat olsun. TOKİ 2020 Ağustos ayında Yeni Sanayimizi teslim edecek. Yeni Sanayi Projesi´nde 450 işçi gece gündüz çalışıyor. Esnafımız dedikodulara itibar etmesin. Yeni Sanayi´de işler yolunda. Yeni Sanayi´den yer alamayan esnafımız bu proje bittikten sonra Yeni Sanayi´nin yan tarafında TOKİ´ye ait arazi üzerindeki yerlerden talep olursa yeni iş yerleri için bir çalışma başlatılabilir. Şimdilik yer alamayan esnafımız bekleyecek? diye konuştu.

?Eski Sanayi Yerine Yeni Bir Şehir Merkezi Kurmamız Ve Şehre Yeni Merkezler Kazandırmaz Şart?

Eski Sanayi´nin mevcut yeri için de açıklamalarda bulunan Başkan Dinçer ?Mevcut sanayimizi yeni yerine taşıdıktan sonraki süreçte, bizler parselizasyon ve ada çalışmalarımızı yapacağız. Yine oradaki hak sahipleriyle ortak kararlar ile şehrimize yeni bir merkez kazandıracağımızı düşünüyorum? şeklinde konuştu. ?Halk günlerinde hemşehrilerimizi dinliyorum? diyen Başkan Dinçer ?Belediyecilik konusunda tabii ki sosyal her alanda vatandaşa yardımcı olmamız gerekiyor. Fakat vatandaşımızda farklı bir algı oluşmuş. Belediyemizin sınırsız bir bütçesi yok. Yetişebildiğimiz her yere yetişmeye çalışıyoruz. İş ve istihdam konusu en çok karşılaştığımız sorun. Önceki dönemlerden günümüze süre gelen farklı ve yanlış bir anlayış hemşehrilerimize yansımış. Bizler dilimiz döndüğünce, yapılması gereken ve gücümüzün yettiği işleri yapacağımızı kendilerine anlatıyoruz?  dedi.

?Borcumuz Var Gelirlerimiz Az?

?Belediyemizin yaklaşık 70 milyon lira bir borcu var? diyen Başkan Dinçer ?Bizim gibi belediyeler için bu borç çok da büyük bir borç değil. Piri Mehmet Paşa İş Merkezindeki kendimize ait ofisleri satışa çıkardık ama alıcısı çıkmadı. Su ve diğer gelirlerimiz çok yüksek değil. Bizim belediyemize ek gelir getirecek projeler, çalışmalar yapmamız gerek. Neticede işimiz kolay değil ama güzel işler yapacağımıza inanıyorum? ifadelerini kullandı.

Aksaray Portal-Harun Atalay´ın Özel Haberi



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR