Baharatlar yurt dışına sorunsuz şekilde gidiyor´

Baharatlar yurt dışına sorunsuz şekilde gidiyor´

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçiler, ihtiyaçlarını Aksaray´dan gideriyorlar. Yıllar önce başta Almanya olmak üzere çeşitli yabancı ülkelere giderek para kazanmaya çalışan gurbetçiler, kazandıkları paranın büyük bölümünü ülkelerine yatırım yaptı. Bir aylık tatillerini geçirmek ve memleket hasreti gidererek eş dost ve akrabalarını ziyaret eden gurbetçiler, dönüşte yurt dışında kullanacakları birçok ihtiyaçlarını izinlerini geçirdikleri ilden temin ediyorlar.
Turan Baharat yetkilisi Ramazan Kuruöz, yaz aylarında baharata olan talebin arttığına dikkat çekerek, işlerin çok iyi olduğunu söyledi. Özellikle yurt dışından gurbetçilerin tatillerini geçirmek üzere Aksaray´a geldiğini vurgulayan Kuruöz, ?Gurbetçi hemşerilerimiz yaz aylarında Aksaray ´a geldiğinde hem hasret gideriyor hem de alışveriş yapıyorlar. Yemeklerde kullandıkları tüm baharat çeşitlerinden kilolar halinde vakumlatarak satın alıyorlar ve yurt dışına götürüyorlar. Yaz aylarında işlerimiz daha da iyi oluyor. Bu yıl Kurban Bayramı yaz tatiline geldiğinden dolayı Bayram´da yoğun bir gurbetçi geleçeğini düşünüyoruz. Birde artık gurbetciler eskisi gibi 5-6 haftalığına değilde 3-4 haftalığına izine geliyor. Avrupa artık fazla izin vermiyor. Gurbetçilerin Aksaray ekonomisine 70-80 gün ciddi şekilde kalkıda bulunuyor.? dedi.
HER YIL BAHARATLARI MEMLEKETİMİZDEN ALIYORUZ
15 Yıl boyunca Almanya´nın Stuttgart kentinde yaşayan 45 yaşındaki gurbetçi Şaban Keskin ise, her yıl izine geldiğinde mutlaka mutfakta kullandıkları baharat çeşitlerini Aksaray´dan götürdüklerini söyledi. Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirdiklerini ve hasret giderdiklerini dile getiren Keskin , ?Ben 15 yıldır yurt dışında yaşıyorum. Orada satılan baharatlar güvenli ve taze olmadığı için genellikle her izne gelişimde mutlaka baharatçıya geliyorum. Burada yemeklerde kullanacağımız baharatlardan gözümüz görerek taze taze alıyor ve vakumlatarak koruma altına alıyoruz. Buradan vakumlu bir şekilde özel olarak hazırlanan ve koruma altına aldığımız baharları yurt dışına bozulmadan götürdükten sonra mutfaklarda kullanıyoruz. Hatta oradaki Türk ve yabancı komşularımızın baharat siparişlerini alıyoruz? Aksaray´da fiyatlar gayet uygun." dedi.

Eğemen-Ali FURAT



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR