Atatürkü Anıyoruz

Atatürkü Anıyoruz

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Türk ulusunun en büyük kaybının üzerinden ?81. yıl geçti . 81yıllık bir özlem var içimizde.Bugün özgür  bir şekilde yaşıyorsak bu topraklarda ; dinimizi yaşayıp , dilimize sahip çıkabiliyorsak, çağdaş eğitim için okullara gidebiliyorsak , boyun eğmiyorsak kimseye ,boğmuşsak bağnazlığı Atatürk?ten bahsetmek gerek.

Kolay mıdır bir ulusa ?Ata? olmak , kolay mıdır koskoca bir ulusu sefaletten, esaretten kurtarmak , kolay mıdır karanlık günleri bitirip koca bir ulusu aydınlatmak.Tabi ki kolay değildir.Olmadı da zaten .

Yıkılmış bir imparatorluk,emperyalist güçlerin işgali altında inim inim inleyen bir halk,her gün bir öncekinden daha karanlık  bir ülke. İşte böyleydik O´ndan önce,Ve Obir güneş gibi doğdu. Milli Mücadele´de önderimiz oldu.Yok etti karanlıkları,koca bir millet inandı ona,ardı sıra aydınlığa yürüdü. Çağdaş uygarlığa doğru .

Bir mektubunda şöyle dedi ?Benim tutkularım var, hem de pek büyükleri .

Bu tutkuların yüksek yerler ele geçirmek ya dabüyük paralar elde etmek gibi maddi amaçların doyumuyla ilişkisi bulunmuyor.  Ben, bu tutkularımın gerçekleşmesini,yurduma büyük yararları dokunacak,bana da başarıyla yerine getirilmiş bir görevin iç rahatlığını verecek büyük bir düşüncenin başarısında arıyorum. Bütün hayatımın ilkesi bu olmuştur.? O ülkesini, insanını  çok sevdi.

Halkı da onu çok sevdi doğrusu . sadakati onda gördü , sevgiyi , vatan sevgisini , eşsiz bir liderdi. Hiçbir zaman verilmemiş haklar verdi kadınlarımıza ; ?Çocuklar? dedi ?Bizim çocuklarımız geleceğin mimarlarıdırlar.?Dünyanın tek çocuk bayramını hediye etti onlara .?Çiftçiler ? dedi ? Milletimizin efendisidir.?Teknolojiyle tanıştırdı ,?Sefaleti yensinler ?dedi.Ondan önce ümmettik, millet olduk sayesinde. Ülkesi için yaptıkları sığmaz bu satırlara..

Her 10 Kasım hesap verme günüdür aslında Ata´ ya . Neler yaptık bu ülke için , bağnazlığa , geriliğe karşı yılmadan durabildik mi , anlatabildik mi Ata ? yı çocuklarımıza ,yeterince eğitebildik mi insanımızı,sorgulamak gerekir.

Tüm yaşamını  ülkesine adayan ATATÜRK´ün  bizden ayrılışının  yıldönümü olan 10 Kasım´la başlayan bu hafta, O´nu  sonsuz sevgi ve saygıyla anarken, O´nun yaptıklarını değerlendirip,  amaç ve hedefinin ne olduğunu ve neler yapmak istediğini ve neler yaptığını kavramaya çalışmalıyız.

SEVGİLİ ATAM ,SENİ ÖZLEM, SEVGİ,SAYGI VE  MİNNETLE ANIYORUZ.



Anahtar Kelimeler: Atatürkü Anıyoruz

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR