AKSARAYLI GAZETECİDEN AĞAM DALGASINI GEÇTİ YORUMU

AKSARAYLI GAZETECİDEN  AĞAM DALGASINI GEÇTİ  YORUMU

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

AKSARAYLI GAZETECİDEN MECLİS TOPLANTISI YORUMU " AĞAM DALGASINI GEÇTİ"

Asarayın duayen gazetecilerinden Recep Turan Meclis Toplantısı hakkında yorumlarda bulunarak şunları söyledi.

Ekim Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı bu kez gerçekten de izlenmeye değerdi.

Geçen Meclis Toplantısına bakan ziyareti nedeniyle başkanlık edemeyen Evren Dinçer bu toplantıda yerini aldı.

Başkan Dinçer’in meclis toplantılarında elinden telefonunu düşürmemesi ve sürekli mesajlaşması artık garip olmaktan çıktı.

Kendi partisinin üyeleri de dahil olmak üzere meclis üyelerini pek sallamaz bir tavır sergilemekten hiç rahatsız değil.

Zaten Cuma Günkü Mecliste, Cumhur İttifakının MHP Üyelerinden birisi ile resmen alay eder bir dil kullanması meclis üyelerine bakışını alenen ortaya koyuyor.

Cuma Günkü Meclis Toplantısı çok ilginç, ilginç olduğu kadar da çok gergin bir toplantı oldu.

Hayrat Vakfı’na 25 yıllığına bedelsiz PEŞKEŞ çekilmek (pardon verilmek) istenilen Mersin Belediyesi’ne ait yurt binası önergesi Başkan Evren Dinçer tarafından ileriki tarihlerde belki yeniden görüşülmek üzere geri çekildi.

Başkan Dinçer önergeyi geri çekeceğini hissettirdikten sonra konu üzerinde söz söylemek isteyen var mı diyene kadar MHP li Meclis üyelerini üstü kapalı bayağı bir fırçaladı.

Belki farkedeniniz olmuştur?

Yukarıdaki cümlelerimden birisinin içerisinde Mersin Belediyesine ait yurt binası diye bir cümle kurdum.

MHP Camiası içerisinde saygın bir yere sahip olan MHP Meclis Üyelerinden Muhterem Gür, önerge ile ilgili konuşma yaparken Başkan Dinçer’e hitaben; “Bu bina kimin?” şeklinde bir soru yöneltti.Başkan Dinçer ise; “Mersin Belediyesinin” diye cevap verdi.

Yani her konuda desteğine ihtiyaç duyduğu, en az kendi partisi kadar oy almış ve bunun yanı sıra ittifak halinde oldukları bir partinin, yani MHP nin bir Belediye Meclis Üyesi ile açıkça alay etti.Bir başka MHP li Belediye Meclis Üyesi Ramazan Yılmaz ise önerge ile ilgili konuşmasında başkanın Muhterem Gür’e karşı kullandığı dili ve tavrı kınayarak eğer önerge oylanacak olursa oyunun RED oyu olacağını açık biçimde ortaya koydu.

MHP li üyelerin birer birer tavır koymaya başlaması, büyük olasılıkla Milletvekili Kaşlı tarafından pek çok seferde olduğu gibi muhalif olmamaları konusunda uyarılan MHP Meclis Grubunun Başkanı Mehmet Yardımlı olayın bir restleşmeye dönüşmesini engelleme amaçlı söz alarak;

“Önergeyi oylamaya sunarsanız biz MHP Grubu olarak destekleyeceğiz. Konuyu uzatmayalım” diyerek MHP Grubu üyelerinin Başkan Dinçer tarafından daha fazla rencide edilmesinin önüne geçmeye çalıştı.

CHP Grubu adına konuşan Av. Bilal Özdemir’de başka belediyelerde yaşanılan bu tür olayların yargıdan döndüğünü, benzer olaylar ile ilgili Yargıtay ve Danıştay Kararlarını okuyarak ortaya koyarken, MHP li üyelerden bir kişinin müdahalesi MHP nin de kendi içerisinde büyük bir sıkıntı yaşadığını ortaya koydu.

Önerge ile ilgili son konuşmayı yapan Başkan Dinçer ise, Meclis toplantısında sarfettiği tüm sözlerinin sonuna kadar arkasında olduğunu, önergeye karşı çıkan ve bir önceki meclis toplantısında ciddi muhalefet eden MHP li Meclis Üyelerine bu tutumlarını yakıştıramadığını, ancak oylamaya destek vereceklerini söylemelerine rağmen önergeyi belki ileriki tarihlerde yeniden görüşmek üzere geri çektiğini açıkladı.

Ama 2020 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Başkan Evren Dinçer’in Cumhur İttifakı Ortağı ve meclisteki en büyük destekçileri olan MHP Grubundan bir meclis üyesi ile dalga geçmesi ve MHP li Üyeleri üstü kapalı fırçalaması ile Aksaray Belediye Meclis Tarihine geçti.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR