AKSARAYLI ÇİFTÇİLERE YEM HİBESİ

AKSARAYLI ÇİFTÇİLERE YEM HİBESİ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da mera alanlarının korunması ve kurtarılması amacıyla hayvan üreticilerine yüzde 75 hibeli olarak 56 bin 400 kilo yem bitkisi dağıtıldı.

Tarımsal üretimde Türkiye’de ilk 10’da yer alan Aksaray’da mera alanlarının kurtarılması ve korunması kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen “Topraklarımız yeşerdi Aksaray’ımız şenlendi” Projesi ile hayvan üreticilerine yem bitkisi dağıtıldı. Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen programla üreticiler yem bitkilerini alırken, toplam 21 köyde 83 üreticiye 56 bin 400 kilo 4’lü karışım yem bitkisi dağıtımı yapıldı.

Yüzde 75 hibeli olarak üreticilere dağıtıldı

Konuyla ilgili bilgiler veren Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, “Bakanlığımızca yapmış olduğumuz “Topraklarımız yeşerdi Aksaray’ımız şenlendi” Projesi kapsamında 21 köyde 83 çiftçimize 56 bin 400 kilogram 2 bin 800 dekar alanda ekilecek olan 4’lü karışım yem bitkisi dağıtımı yapıyoruz. Tabi bu projedeki amacımız mera alanlarımızdaki baskıyı azaltıp otlatma kapasitesini artırarak boş ve nadas alanları da ekimini sağlamak. Bilindiği üzere ilimiz 38 7 bin hektar tarım arazisinin tamamını eken bir il her zaman. Bu alanları artırmak amacıyla bu projemizi yaptık. Bu projemizle üretilecek olan kapa yemle hayvancılık üretimine katkı sağlayacak. Amacımız mera alanlarını çoğaltmak ve aynı zamanda üretimi artırmak ve bu şekilde çiftçilerimize yüzde 75 hibeli olarak verdiğimiz tohumlarla birlikte destek çıkmak istiyoruz” şeklinde konmuştu.

“Üretim olmazsa ekonomide ciddi anlamda sıkıntı olur”

Tarım ve hayvancılığın önemine değinin Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “Üreticilerimize 4’lü karışım tohum dağıtıyoruz. Tabi Aksaray hem tarım hem de hayvancılık şehri. Bu karışımla özellikle hayvanlarımıza yem bitkisi olarak kullanılıyor. Aksaray’da tarım ve hayvancılık tabi ki çok ileri bir yerde. Tarım ve hayvancılıkta çok önemli olduğu için bu tarz yem bitkileriyle destek veriliyor, verilmesini de istiyoruz. Özellikle şu ortamda tarım ve hayvancılık olmazsa, üretim olmazsa, hem üreticimizin ekonomisine, hem de ülke ekonomisinde ciddi şekilde sıkıntılar oluşur” diye konuştu. 

Üretici Şeref Ulu (43) ise, “Bakanlığımızın vermiş olduğu bu destekten dolayı tüm personel arkadaşlara teşekkür ederiz. Bize bu bitkiler daha öncede teşvik edildi. Şimdi de yapılması büyük onur ve gurur verici. Yem bitkisi 4’lü kaba yem olarak verildiği için gerçekten hayvanlarda kaba yem üzerinde biraz elimizi bollaştırıyor. Çok güzel bir proje. Devletimiz sürekli gerçekten destek veriyor. Hayvancılık üzerinde bunu bilinçli bir şekilde yaptıktan sonra biz ayakta her zaman için kalırız” dedi.



Anahtar Kelimeler: AKSARAYLI ÇİFTÇİLERE HİBESİ

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR