AKSARAYIN EKONOMİSİ ÇOK GÜÇLÜ

AKSARAYIN EKONOMİSİ ÇOK GÜÇLÜ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaraylı eski gazetecilerden Serdar Adem İşlerle mini bir röportaj yaptık. 

Sn.İşler, Aksarayda öğrenciler pek okuma-yazma konusunda istekli değil ,ayrıca merak ettiğimiz bir konu var. Aksarayın ekonomisine bakış açınız nasıl ?

 Öğrencilerin okulla okumayla ilgisi yok. Yasa zoru olmasa okulun kapısının önünden geçmeyecekler. Hal böyle olunca öğrencilere hak vermemek elde değil. Hatta bana göre öğrenciler çok daha ileri görüşlü. Okumanın sonunda sigortalı olmaktan başka ciddi bir getirisi olmadığını eğitimcilerden bile daha iyi tahlil etmekteler. Bu yönleriyle onları takdir ediyorum.

                Biz boşa okumuşuz artık kesin kanaat getirdim. Bundan sonra ilk işim evdeki kitaplardan kurtulmak olacak. Hiç değilse böylece paraya ve rahata kavuşamasam da hidayete ererim. Cehalet ne güzel her şeyi biliyorsun diyen bilim adamına hak veriyorum.

                Tasdiknamesini verdiklerimiz yıllar sonra bize kızacaklarına Allah razı olsun diye dua etmekteler. Hocam ya okusaydık ne olurdu halimiz dediklerine defalarca şahit oldum. Arada bir ekonomik sıkıntıları bahane ederek ağlama faslı geçseler de o bizim insanımızın takiye alışkanlığından kaynaklandığı için itibar etmiyorum. Ağlayanlara bakın bir araba bir evi vardır en azından. Corona filan da bahane.  Güya birtakım yaptırımlar ekonomilerini olumsuz etkilemiş. Haydi canım oradan. Ekonomisi olumsuz etkilenen bir memlekette ev ve araba fiyatları altın ve döviz fiyatlarını geride bırakmaz. Ekonomik sıkıntı olan bir memlekette nakit akışı durma noktasına doğru hareketlenir. Böyle bir ortamda nakit sıkıntısı çekenler elindeki menkul ve gayrimenkullerini gerçek değerinin bile altında piyasaya sürerler. Bizde böyle bir şey var mı? Aksaray gibi denizi gölü ormanı olmayan kuru bozkırda bile doğru dürüst garajı bahçesi ve yeşil alanı olmayan cezaevi görünümlü evlerin fiyatları yarım milyon sınırında seyrediyor.

                Para yoksa bu evleri arabaları kim alıyor? Yurt dışından gelenler mi alıyor? Oturduğunuz apartmanlarda sitelerde komşularınız İngiliz, Rus, Amerikan, Fransız, Yunan, Bulgar ya da İtalyan mı? Hepsi de sizin benim gibi buranın yerlileri. Demek ki para var bizde para var. Hem de ne para… Ağlamalarımız takiye, şikayetlerimiz yalan, bahanelerimiz kuruntu... Ekonomimiz gerçekten son derece güçlü ve büyük. Ekonomik sıkıntılardan dem vuranlar külliyen yalan söylüyor. Bu tiplerin tek bir kelimelerine bile itibar etmiyorum.



Anahtar Kelimeler: AKSARAYIN EKONOMİSİ GÜÇLÜ

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR