AKSARAYDAN YARIŞMAYA GİDİYORLAR

AKSARAYDAN  YARIŞMAYA GİDİYORLAR

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

24-27 Eylül tarihleri arasında, bu yıl üçüncüsü Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline sayılı günler kaldı. 21 Farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına 81 ilimizden toplamda 20.091 takım başvuru yaptı. Bu kapsamda 50’si Aksaray Üniversitesinden olmak üzere ilimizden toplamda 52 adet başvuru yapıldı. Bunlardan sadece birkaçı finallerde yarışmaya hak kazandı.

Hazım Kulak Anadolu Lisesi öğrencilerinden Said Öztürk, Muhammed Ali Ural ve Serhat Döşlü’nün bir araya gelip kurdukları GRUP SMS takımı, Afet Yönetimi kategorisinde iki zorlu ön elemeyi başarıyla geçerek finallere katılmaya hak kazandılar. Bu yıl 10. sınıfa devam eden takım üyeleri afet sonrasında afetzedeler için kurulması ve kullanımı çok kolay olan bir konteyner tasarımı gerçekleştirdiler. Katlanabilir nitelik taşıyan konteyner projesinde, deprem bölgelerine sevkiyatta büyük kolaylık yaşanacak. Normalde bir tır ile iki adet konteyner sevk edilirken bu projeyle altı adet konteyner gönderilebilecek. Deprem bölgesine ulaşan konteynerler herhangi bir alt yapıya ihtiyaç duymaksızın elektrik ihtiyacını güneş panellerinden karşılayacak, içinde bulunan temiz/pis su hazneleriyle de herhangi bir alt yapıya ihtiyaç duymayacak.

Takım üyeleri ile yapılan röportajda, TEKNOFEST’e katılacaklarından dolayı duydukları mutluluğu ve heyecanı dile getiren öğrenciler ayrıca şunları kaydettiler;

“Ülkemizin neredeyse tamamı deprem riski taşımakta ve her an herhangi bir yerde büyük bir deprem olabilir. Deprem sonrasında afetzedeler ilk etapta çadırlara yerleştiriliyor ve çadırlarda kalma süreleri uzayabiliyor. İkinci etapta imdada konteynerler yetişiyor. Konteynerlerin kurulabilmesi için elektrik, su, kanalizasyon gibi altyapıya ihtiyaçları var. Alt yapı çalışmalarının da ne kadar süreceği belli olmuyor. Bizim yapmış olduğumuz proje ile konteynerler altyapıya ihtiyaç duymadan hemen kullanılabiliyor. Dolayısıyla çadırlara artık eskisi kadar ihtiyaç kalmıyor. Ayrıca konteyner projemiz katlanabilir nitelikte olduğundan dolayı da gerek depolamada ve gerekse taşımada büyük kolaylıklar sağlıyor.”

Aksaray webtv



Anahtar Kelimeler: AKSARAYDAN YARIŞMAYA GİDİYORLAR

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR