Aksaraydan Ankaraya Katılım

Aksaraydan Ankaraya Katılım

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Türkiye´deki kooperatif ürünlerini yerel ve küresel ticaret ağına dahil etme misyonuyla düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı´nın sloganı ?Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme? olarak belirlendi. Katılımın oldukça yüksek olacağı fuar da çeşitli illerden 160 dan fazla başarılı kooperatif ve kooperatif üst kuruluşu ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak.

Aksaray Ticaret İl Müdürü Vahit Özer konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Aksaray´dan fuara Doğal Kaz ve Kanatlı Hayvan Et Üretimi İçsel Tarım Mekanizasyonu İşletme Kooperatifi katılacak. Kooperatif ile ziyaretçiler birbirinden farklı kaz ırklarını ve özelliklerini öğrenebilecek. Türkiye Kooperatifler fuarı ile kazanılan vizyon sayesinde kooperatiflerin üretim kapasitelerinde ve ticaret hacimlerinde artış sağlanması, kooperatiflerin ihracatta da pay sahibi olması amaçlanıyor. Bunun için, fuarda sadece kooperatifler değil, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, perakende sektörünün temsilcileri, önde gelen Elektronik Ticaret Firmaları da yer alıyor. Kooperatifler fuar boyunca Türkiye´nin önde gelen e-ticaret temsilcileri ile ikili görüşmeler yaparak ürünlerini modern çağın ticaret ağında pazarlama imkanlarını değerlendirecekler. Market temsilcilerinin de hazır bulunacağı fuarda kooperatifler, ürünlerini market raflarına taşıma fırsatı bulacak" dedi.

"Alım Heyetleri İle Buluşacaklar"

Fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden alım heyetlerinin de davet edildiğini belirten Özer "Alım heyetleri ile yapılacak birebir görüşmeler sayesinde kooperatifler kendilerine yeni ihracat rotaları belirleme ve küresel pazara dahil olma imkanı yakalayacak. Fuar boyunca kooperatiflere ihracat süreçleri ve destekleri, dijital gelişmeler e-ticaret ile ilgili konularda eğitimler verilecek. İlham verici başarılı kooperatif hikayelerinin ve yurtdışından gelen kooperatiflerinin tecrübelerinin aktarılacağı panel ve eğitimler düzenlenecek. Cam, gümüş işleme, keçe sanatı, ebru sanatı ve kaligrafi gibi ?kaybolmaya yüz tutmuş? meslekleri devam ettiren kooperatiflerde ürünlerini sergileyecek. Fuarda, çocuklarda ve gençlerde kooperatif bilincini geliştirecek etkinliklere de yer veriliyor" ifadelerini kullandı.

"Ücretsiz Gezilecek"

 

Özer açıklamasında "Fuar açılışın da, Türkiye genelinde ortaöğretim çağındaki öğrenciler arasında düzenlenen Resim Yarışmasında dereceye girenlere para ödülü takdim edilecek, 81 İlde birinci olan resimler fuar boyunca sergilenecek. Çocuklar için özel olarak yazılan kooperatifçilik konulu çocuk tiyatrosu fuar süresince sahnelenecek. Çocuklara yönelik atölye çalışmaları ile birlik ve beraberlik içinde başarı kazanmanın öneminin çocuklara aşılanması amaçlanıyor. Vatandaşlar fuarı ücretsiz ziyaret edebilecek. 7 milyona yakın ortağı bulunan kooperatifleri yakından tanıyıp ürünlerini satın alabilecek" ifadelerine yer verdi. 



Anahtar Kelimeler: Aksaraydan Ankaraya Katılım

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR