AKSARAYDAKİ CORANAVİRÜS VAKA SAYISINDA ARTIŞ GÖRÜLDÜ

AKSARAYDAKİ CORANAVİRÜS VAKA SAYISINDA ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray Dikkat! sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın açıklamasından sonra Vatandaşlar olarak hepimiz,Valilik ve Belediyeden önlem isteme yerine ,kendi bireysel önlemlerimizi almamız gerekiyor.Devlet her türlü açıklamayı yapıyor. Vatandaşların duyarlı olması gerekiyorki ,açıklamadan sonra azda olsa vaka sayıları arttı.

İlimiz Aksaray ve ilçelerinde son 1 aydır vaka sayılarında artış gözlemleniyor. Diğer çoğu ile göre ülke içi ve ülke dışı yaşayan vatandaşının fazla olması, düğünler,taziyeler ve örf,adet ve ananaelere sıkı bağlılıkla beraber oluşan yakın temaslar neticesinde vaka sayıları maalesef artmaya başladı. 

Son günlerde merak edilen konulardan biriside Aksaray da ki Vaka ve kayıpların sayısı. Yaptığımız araştırmalar süreçte 6 Aylık süreçde  300 e yakın vaka ve 10 kayıp olduğu.Bu da Komşu illere göre iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. AMA YİNEDE ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR.

Kıymetli Aksaraylılar , Alınan bütün önlemlere rağmen coranavirüs artışı ilimizde ve ilçelerimizde az da olsa devam ediyor.Maalesef halk olarak bunun önüne geçmek için hepimize gören düşüyor.Özellikle çarşı merkezde işi olanda olmayanda geziyor.Unutmayalım başka Aksaray yok. Ortaköylüler derneği hijyen olarak göze çarparken,diğer derneklerle beraber ortak açıklamayla halkımıza önlemler konusunda açıklama beklenebilir. Allah hayırlısını versin diyoruz.Herşeyi devletten ,valilik ve belediyeden beklemeyelim.Vatandaş olarak da bizler devletimize yardım edelim.

Değerli Aksaraylılar C.tesi ve Pazar günleri yapacağınız pikniğe dikkat. Daha da artabilir. Verilen talimatları elimizden geldiğince uygulayalım.Apartmanınızda şüphelendiğiniz kişi varsa ,Dr.a gitme tavsiyesinde bulunun.Covid 19 un ülke genelinde artmasıyla  yüzyüze eğitimde okullar 1 ay ertelendi.31 Ağustosda uz.aktan eğitimle açıldı ancak 21 Eylülde açılması zor gözüküyor. Aksaray genelinde vaka sayısı çok azken ,geçmiş dönemde erken önlem alınmaması ve sıkı tedbirler uygulanmaması sebebiyle vakalarda artış gözleniyor.

Yaklaşık 1.5 ay öncesine kadar Aksaray da vaka sayısı Türkiye ortalamasının çok altında iken şimdi vaka sayılarında artış gözleniyor. Yeni Valimiz sayesinde sıkı tedbirler alınıyor. Maalesef vaka sayısı azken bu tedbirler alınsaydı durum bu hale gelmeyebilirdi.Önlem erken alınmalıydı. Sayı az diye biraz gevşek davranıldığını düşünüyoruz.İl hıfzısıha kuruluda şu an için iyi çalışıyor. İl dışındaki Aksaraylıların şehrimize gelmesi ,kesinlikle yanlış anlaşılmasın yurtdışından gelenler, tatil yörelerine gidip gelenlerde vaka sayılarının artışına neden olmuştur. 1 kişinin en az 10 kişiye bulaştırdığını düşünürsek bunlar etkili olmuştur.Unutmayalım Koskoca DÜNYA ya 1 kişi den bulaştı.

Aksaraylıları birkaç günü önce ,sağlık bakanı tarafından yapılan açıklama üzmüştü.Ancak , açıklamanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen vaka sayılarında azda olsa artış görüldü. Açıklama şu Şekildeydi.

Aksaray ve Ardahan en fazla vaka artışı ve zatürre hasta sayısı yaşanan iller arasında yer aldı

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Aksaray ilindeki vaka sayısı artışı ve zatürre hasta oranını tabloda açıkladı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada,"Ardahan ve Aksaray son bir hafta içerisinde vaka sayısı artışı ve zatürre hasta sayısında en fazla artış olan iki ilimiz arasında yer alıyor.
Aksaray 46.3 oran ile hasta yaş ortalaması en yüksek olduğu iller arasında."ifadelerine yer verdi.

Bakan Koca'nın yaptığı açıklamanın satır başları şu şekilde:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Düğünlerimiz, nişanlarımız, taziyelerimiz yeni taziyelere kaynaklı yerler haline geliyor.Şu ana kadar sağlık kuruluşlarımızda virüsün bulaşmasından kaçamayan 29 bin 865 çalışanımız oldu. Ne yazık ki 52 sağlık çalışanımızı yitirdiklerimiz arasında ebediyete yolcu ettik.Son dönemde vaka artışlarının yaşandığı illerin başında Ankara geliyor.Salgın bölgesel farklılıklara rağmen ülke genelinde kontrol altındadır."
 '(Kovid-19 tedbirleri) Birtakım düzenlemeler birçok ilimizde başladı. Ankara özelinde daha yoğun şekilde gündeme alındı ama şu an sokağa çıkma kısıtı gibi bir durum gündemimizde yok.PCR ile ilgili bazı özel hastanelerde kaydın yeterince doğru tutulmadığını gördük. Gerekli uyarılar yapıldı. Şu an da o anlamda bir sıkıntı yok.
Şu dönemde kısıtlı bir şekilde eğitimin devamı şeklinde bir yaklaşımımız. Yani 1., 2., 8. ve 12. sınıflar ile ilgili düzenlemeyi gelecek hafta konuşmuş oluruz."
Ardahan ve Aksaray son bir hafta içerisinde vaka sayısı artışı ve zatürre hasta sayısında en fazla artış olan iki ilimiz arasında yer aldı.
Aksaray 46.3 oran ile hasta yaş ortalaması en yüksek olduğu iller arasında..."dedi.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR