AKSARAYDA YEŞİL DOĞA İÇİN GAZETECİ ABDULKADİR AYDAN AÇIKLAMA

AKSARAYDA YEŞİL DOĞA İÇİN GAZETECİ ABDULKADİR AYDAN AÇIKLAMA

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray ağaçlandırma konusunda vurdum duymaz verilene razı hiçbir sağ gayret yok. Onca STK var  yüzlerce dernek .onca fikir kuruluşları var hatta birçok federasyon yada platform var hepsi KENDİ DÜNYASINDA . Bugün bir fidan dikmeyeceksen ne zaman bu memleketin derdine çare olacaksınız merak ediyorum . şimdi diyeceksiniz ki bize taş atıyor yada sataşıyor evet aynen onu yapıyorum sesimi duyan Aksaray’ın suyunu içen ekmeğini yiyen herkese gelsin bu sitem yeter yahu yeter billahi yeter... her şeyi Vali yapıyor nasılsa diyerek kenarda bekliyorsunuz ancak unutmayın Vali bey Süpermen olsa belli bir yere kadar.

Üsttelik Devlet kurumları tıkır tıkır çalışıyor hiç olmadığı kadar projeler üretiliyor bunların yüzde 20 si tutsa Aksaray ihya olur ancak SİVİL insiyatif hiç ortada yok hangi konuda proje sunuldu merak ediyorum.  Siyaset bu sefer hizmet üretmek için istekli görülüyor hem iktidar hem muhalefet Aksaray ilindeki hareketliliğe katkı sağlamak için Vali beyin sunumlarına ortak olma çabasındalar ne güzel devlet ne yapacağını biliyor siyaset ne üreteceğini hesaplıyor sonuç gelecek yeni bir Aksaray için hedef MARKA ŞEHİR

Mevsim, FİDAN DİKME vakti bir sürü vakıf , yüzlerce dernek her üyesine bir fidan diktirse YEŞİL AKSARAY kendiliğinden gelir

11 KASIM Saat 11 ‘ de belirlenen yerde bir tören olacak ORMAN  teşkilatı canla başla çalışacak protokol konuşmaları olacak şu kadar  fidan diktik denilecek perde kapanacak.

Yıllardır durum bu değişen sadece iklim krizi yaklaşıyor olmasıdır.

Aksaray çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya tam 15 yıldır komşu illere yağan yağışı alamıyoruz Eşmekaya sazlığındaki kuş cennetini kaybettik, vahşi sulama telaşımızdan dolayı para getirisi yüksek olan pancar yonca üretimi dolaysıyla yakında obruklar oluşacak umrumuzda değil, özellikle Eskil yöresinde toz bulutları çölleşme belirtilerini gösteriyor halkının umrunda değil traktörünün gölgesinde soluklanıyor ancak bir fidan dikeyimde ağaç olsun gölgesinde soluklanayım demiyor bu çok büyük bir tezat o bölgede verilen teşvikler gerekirse fidan dikmezsen MAZOT DESTEĞİ yok denilmeli yada mecbur edecek yöntem geliştirilmelidir.

Pazar günü HANIMLAR üzerlerine düşen görevlerini yerine getirdiler ve eksiksiz tüm partilerin kadın örgütleri bir fazla fidan dikmek için yarıştılar ‘’HANIM ELİ DEĞSİN PROJESİ’’ Gönülden istekli olanların eseriydi  onların yanında tüm kadın dernekleri yada temsilcileri koşa koşa ailesini bırakarak fidan dikmeye gittiler , O ŞAHANE GENÇLER bisiklet ve Motorsiklet guruplarından oluşan 65 yiğit insan KADIN ELİ DEĞSİN programına destek için oradaydılar.  En göz yaşartıcı olanı bilmenizde yarar var OTİZMLİ 60 aile ve özel çocuklar ‘’SİZİN İÇİN FİDAN DİKTİLER FARKINDAMISINIZ’’  . orada yer alamayan sadece (bazıları hariç) bizim basın oldu çünkü orada ne vali ne belediye başkanı yok boş ver dediler.

 

Bazen ağlayacak oluyorum…  bazı kurumlara fidan dikmeleri için adeta yalvarıyorum onlar bana güzel gelişmeler olacağını müjdeliyorlar  ama sonuç nafile bir toprak çalışmasını yaptıramıyoruz kimisi şoför covitli diyor kimi kurum da  araç arızalı cevabı veriyor kimisi ne evet diyor ne hayır diyor ancak 11 kasım geldi daha sorunu  aşamadık daha olmadı çapa makinasına benzin koyup 40 dakar araziyi ben çapalayacağım çünkü başka  çözüm bulamıyorum. Makamların yoğunluklarından dolayı  randevu alıp bilgilendiremiyorum. SORUN kişisel değil KÜRESEL iklim değişikliği Tuz gölü havzasında olmamızdan dolayı önce Aksaray’ı , ardından bölgeyi etkileyecek .BÖLGEYE SU TAKVİYESİ bile geçici çözüm kalır o yüzden erozyonla mücadele için  fidan dikmek şart.

‘’ Aksaray’ın Etrafı Yemyeşil Dağlar’’ sözde olmuyor ey ahali  elin ayağın tutuyorken sende  bir fidan dik … HENÜZ vakit bitmedi bugün olmayacakta ne zaman olacak bak Valilik önünde sabah 10 gibi ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILACAK  al götür  evinin bahçesinde yeşeren bir dünyan olsun . Davet almadım sanma sosyal medyadan açık açık davet edildi  telefon bekleme kasım ayının 11’inde saat 11 de  Nevşehir yolu 4. Km de fidan dikme bayramı olacak sende bu sevince ortak ol .

İyi ki yeşili seven Vali ve Belediye başkanına sahibiz  sen en iyisi onlara uy ve  ‘’KIYAMETİN KOPACAĞINI BİLSEN DAHİ FİDAN DİK’’

 

http://www.yesildoga.org.tr/

http://www.yesildoga.org.tr/kadin-eli-degsin

 

Herşeye Rağmen ''HAYAL KURMAYA DEVAM ''

http://www.yesildoga.org.tr/ortasehir

 


HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR