AKSARAYDA PALAMUTA HAMSİDEN DAHA ÇOK TALEP VAR

AKSARAYDA PALAMUTA HAMSİDEN DAHA ÇOK TALEP VAR

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Omega 3 ve proteinden zengin balık, içerdiği A ve B grubu vitaminler sayesinde bağışıklığı güçlendiriyor. Aksaray’da havaların serinlemesi ve korona virüs salgınının görülmesinin ardından balığa talep arttı. En çok tercih edilen türler ise hamsi, çupra, palamut oldu.
Eski sanayi caddesinde balıkçılık yapan Rıfat Ok, “Havaların soğuması ile tezgâhlarda balık çeşitleri de arttı. Korona salgını nedeni ile yoğun bir talep var. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini koruyan gıdaların tüketilmesi hayati öneme sahip konumda. Şu anda hamsinin kilosu 10-15 TL arası, çupra levrek 25 TL, sarıkanat ise 30 TL, palamut ise kilosu 20-25 TL arasında satıyoruz. Balık alan müşterilerimizin balıklarını temizleyip, isteğine göre yağda veya ızgarada ücretsiz pişirip veriyoruz. Aksaray halkı zahmetsiz balık keyfine ilgisi oldukça iyi durumda ” dedi.
‘EKMEK ARASI PALAMUDA
 YOĞUN TALEP VAR’
Palamut balığının genellikle ızgara olarak tercih edildiğini söyleyen Rıfat Ok , "Gelişimini tamamlamış palamut balığı, kırmızı et tadı verir. Besin değeri olarak da oldukça kuvvetlidir. Yağlı bir balık olduğu için de eşsiz bir damak lezzeti veriyor. Bu lezzeti yakalayan kişiler, palamut harici balıkları çok tercih etmiyorlar. Özellikle havaların soğuması ile vatandaşlar daha çok hamsiyi tercih ediyordu, şimdi ise palamuda bir yönelim var. Palamut balığının özellikle yapılan birkaç kesim şekli vardır. Yuvarlak olarak kesilen palamut balığı, genellikle tepsiye dizilir. Buğulama olarak sofralarda yerini alır. Ayrıca bu şekilde ızgara ve kızartması da yapılabilir. Mangallık olarak isterseniz de fileto çıkarılabilir. Doyurucu bir balıktır. Bir palamut balığı, 2 kişiyi rahatlıkla doyurur. Bu dönemde Aksaray halkı ekmek arası olarak bolca tüketiyor” diye konuştu.

Eğemen



Anahtar Kelimeler: AKSARAYDA PALAMUTA HAMSİDEN TALEP

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR