AKSARAYDA CORONAVİRÜS BİR MİKTAR ARTTI

AKSARAYDA CORONAVİRÜS BİR MİKTAR ARTTI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

AKSARAYDA CORONAVİRÜS BİR MİKTAR ARTTI

Dünyada ve Ülkemizde coronavirüs pandemisinin başladığı dönemlerde ve sonraki aylarda çok çok az vaka sayısıyla gündeme gelen Aksaray ve ilçeleri ,daha sonraki süreçte vaka sayılarının birden bire artmasıyla ulusal basındada yer almış ve sağlık bakanlığıda Aksarayla ilgili açıklama yapmıştı.Aksaray valisi Hamza Aydoğdunun göreve başlamasıyla ,il hıfzısıha kurulu ve fibrasyon ekiplerinin çalışması ve vatandaşlarımızında kurallara uymasıyla Aksarayda vaka sayıları %60 a yakın azalmıştı.İnşallah temennimiz bu şekilde devam eder.Ancak son günlerde Aksarayda Coranavirüsde bir miktar artış oldu.

Aksarayda okulların açılmasıyla beraber coronavirüsde bir miktar artış oldu.Yaklaşık 15 gün önce aşağıdaki şekildeki gibi gözüken durumdan ,yeni durumun biraz arttığı görülüyor. Bunu önlemek yine vatandaşlarımızın elinde. Klasik olacak ama ,mesafeye çok dikkat etmek gerekiyor. sonbahar sonu ve kış başlangıç sürelerinde mesafenin en az 1.5 metreye çıkması bulaş riskini azaltabilir.Özellikle bazı öğrencilerin virüslü olduğu halde (ailesinde var) ,test yaptırmayarak okullara gelmesi,ebebynlerinde buna müsade etmesi çok hatalı bir davranış olarak gözüküyor. Devlete ait kurumlarda çalışanlarda dikkat etmeli.Kurumlara HES kodu olmadan kimse alınmamalıdır. 1 kişinin 3 kişiye bulaştırdığı bilinmektedir.

 Aksaraylılar dikkat! Havalar soğudukça coronavirüsde artış meydana  geliyor. Okulların açılmasıylada Aksaraydaki bazı okullarda  karantinaya alınan ve virüs çıkan öğrenciler oldu. Ailesinde pozitif olan kişilerin öğrencilerini göndermemeleri gerekiyor. Buna rağmen bazı aileler gönderiyorlar. Okullarda bulaş riskinin artmaması için öncelikle ailelerin önlem alması gerekiyor.Aksarayda yurtta kalan bir öğrencide  Coronavirüs çıkması sebebiyle yurt  kapatılarak karantinaya alındı.Temizlik çalışmalarının tamamlanmasıyla pazartesi tekrar açılması bekleniyor.Aşıda ise sevindirici gelişme var.Çin'in Sinovak'ı. Birçok ülkede test edilen aşıda şu ana kadar herhangi bir güvenlik problemi çıkmadı. Sinovak'ın Türkiye'deki insan denemelerine ilişkin ilk sonuçlar, kasım ayı sonunda alınacak. Eğer sonuçlar ülkemizde de başarılı olursa aralık ayında 5 milyon doz getirilecek. Ardından ocak ayı itibarıyla aşılama başlayacak. Aşı iki doz halinde vurulacak. Bu sebepten ötürü ilk etapta 2,5 milyon kişiye uygulanacak. Bu kişiler, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlenecek. 

 

Bizler tekrardan bu şekilde olması için toplum olarak elimizden geleni yapmalıyız. Unutmayalım Aksaray yinede güvenilir illerimizden. Yine de  Aksaray dikkat. 



Anahtar Kelimeler: AKSARAYDA CORONAVİRÜS MİKTAR ARTTI

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR