Tarih: 24.04.2021 12:32

AKSARAYDA BAHAR YAĞMURLARI İLE BİRLİKTE MERALAR YEŞERDİ.

Facebook Twitter Linked-in

BAHAR YAĞMURLARI İLE BİRLİKTE MERALAR YEŞERDİ ÜRETİCİLERİN KESESİ RAHATLADI

Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden biri haline gelen Aksaray’da üreticiler havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı.
Kurak ve az yağışlı geçen bir kışın ardından bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yeşeren meralarda hayvanlarını otlatan üreticiler, yem maliyetlerinin yükünden kurtulmayı istiyor.
Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, havaların ısınmasıyla birlikte hayvanların meralara çıktığını belirterek, “Küçükbaş hayvancılık için mera olmazsa olmazdır. Mera girdi fiyatlarının azaltılması ve üreticinin rahat bir nefes alması konusunda çok önemlidir. Türkiye’de et sorunu değil ot sorunu vardır. Ot ise meradan elde edilir. Bu sene bahar yağmurlarının gecikmesinden dolayı meralarımız biraz geç yeşerdi. Bu senenin ilerleyen dönemlerinde ot noktasında ciddi sıkıntılar çekileceği düşünülüyor. Meraların ıslah edilmesi ve hayvancılığın hizmetine sunulması bizim için çok önemli bir konu olarak yer alıyor. Bunun içinde Tarım İl Müdürlüğü ve Aksaray Valiliği bünyesinde de çeşitli girişimler var. Üreticilerimiz merayı ne kadar çok kullanabilirse o kadar az girdi maliyeti oluyor” şeklinde konuştu.

Eğemen




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —