AKSARAYA TURİZM YOLU ADANA YOLUNDAN BAŞLAYACAK

AKSARAYA TURİZM YOLU ADANA YOLUNDAN BAŞLAYACAK

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

2 yıldır programa alınan fakat Turizm bakanlığından beklenen paranın gelişinin uzaması sebebiyle yapılamayan Dikmen-Yukarı Gözlükuyu- Kargın-Helvadere-Ihlara güzergahının birinci adımı, Valimiz Hamza Aydoğdu’nun ayağının tozuyla gelişinin ilk ayında vermiş olduğu talimat doğrultusunda yapımına başlandı.İl Özel idarenin bütçesi ile yapılan turizm yolu Adana yolundan başlayarak Dikmen, Yukarı Gözlükuyu ve Kargın arasını kapsamakta olup 15 gün içerisinde yapımının tamamlanması planlanmaktadır. Güzergah üzerinde 4 noktada köprü geçişi olan yol, 3 kat emisyon asfalta yapılacak olup. Özel İdarenin 2021 yılında devreye sokacağı taş ocakları ve sıcak asfalt plenti kurulumundan sonra sıcak asfalt ile kaplanılması planlanmaktadır.

E-90-Ihlara Turizm yolunun ikinci aşaması için Turizm Bakanlığı ile görüşmelerin yapıldığı, projesinin hazırlandığı, tahsis edilecek ödenek için imzada olduğu, Valimiz Hamza Aydoğdu ve Vekillerimizin işi sıkı takip ettiği 2021 yılı içerisinde de ikinci kısmın da tamamlanacağı belirtildi Daha önce Ekecik tarafından Aksaray Ortaköy yolu ile sıcak asfalt konusunda tecrübe kazanan İl Özel İdaresi, Sağlık-Helvadere yolu ile göz doldurmuştu. Şimdi yapılacak olan yol ile turizm alanında büyük bir eksikliği gidermiş olacak.

Yine Valimiz Hamza Aydoğdu’nun ilk ataması döneminde sözünü almış olduğu 2 adet çöp toplama aracı ve 1.000 adet çöp konteynırı da teslim alınmış ve köylere dağıtımına başlanmıştır. Bu arada İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Yüksel Çelik’in hem Valimizle hem de İl Genel Meclisi ile uyumlu çalışıyor olması gelecekte daha etkin hizmetlerin yapılacağının göstergesi. Kısa sürede yapılan yatırımların ve projelerin çeşitliliği daha etkin hizmetlerin habercisi oldu.

Aksaraywebtv



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR