AKSARAYA DSİ DEN MÜJDE.

AKSARAYA DSİ DEN MÜJDE.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı  tarafından  vadedilen "Artık Musluktan Menba Kalitesinde Su Akacak"  diyerek DSİ ile yapılan protokolün üzerinden tam 4 yıl geçti proje 2 Belediye Başkanı gördü ancak bir türlü bitirilemeyen arıtma tesislerinde yapılması planlanan 6 adet sondaj kuyularına 4 tanesi nihayet tamamlanmak üzere diğer ikisinin tamamlanması halinde Tam olarak kaliteli suya kavuşacağız.

AKSARAY'ı  içme suyuna kavuşturacak olan 110 milyonluk dev projenin ilk etabı olan arıtma tasisleri için  imzalar 2017 yılında atılmıştı  ancak geçen yıl belirli bir safhadan sonra müteahhit işi bırakarak Projeyi  riske sokmuştu.

Yılan hikayesine dönen proje bir anda durdu olanca yatırım heba edilecekti . Daha sonra yapılan çalışmaların ardından  umutlar yeniden yeşerdi

Bugün DSİ Tarafından sevindiren  açıklama geldi,  Bir hafta 10 gun icinde performans testleri başlayacak mart ayı başlarında ise Arıtma tesisleri devreye sokulacak denildi.

Açıklamada  şunlara yer verildi.; Aksaray İçme Suyu 1. Kısım İsale Hattı İnşaatı ‘’ işi , Bakanlık Olur’u ile fesh edilerek, tasviye edilmiştir. İsale hattı işi kapsamında olup henüz tamamlanmayan ancak arıtma tesisinin işletmeye alınabilmesi için yapılması gereken minimum imalatlar "BETAŞ Beton ve Prefabrike Yapı Eleman San.Tic. A.Ş." yüklenimindeki "Aksaray İçmesuyu Arıtma Tesisi" işine ait sözleşme kapsamına alınarak yaptırılması, Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmüş, gerekli talimatlar verilmiş ve firma tarafından yapılması gereken imalatlar yapilmaktadir. 2021 Mart ayı içerisinde performans testlerine başlanarak sistemin işletmeye alınması planlanmaktadır." Denildi.

Arıtma tesisinden 6 adet yapılması gereken sondaj kuyusundan 4 tanesinin Bağlı'da  faaliyete geçmesiyle hissedilir oranda kalite beklenirken Yıl içinde yapılacak yeni ihale ile son iki sontaj kuyusununda  tamamlanmasıyla tam içilecek Menba suyuna kavuşacağız.Mamasın barajının ömrünün dolmasına yakın yapılan bu çalışmalar içme suyunda Aksaray' ın uzun bir geleceğini garantiye almış olacak.

Aksaraywebtv



Anahtar Kelimeler: AKSARAYA MÜJDE.

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR