AKSARAY VE İLÇELERİNDE ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI AZ

AKSARAY VE İLÇELERİNDE ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI AZ

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

AKSARAY VE İLÇELERİNDE ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI AZ

Gazeteci Adem İşler ,Aksaray ve ilçelerinde öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının az olduğunu belirterek şunları söyledi.

Okullar açılırken her sene aynı telaşe tiyatrosuna tanık oluyoruz. Doğrusu günah çıkarma temeline dayandığını düşündüğüm bu senaryodan bıktım usandım diyebilirim. Bu sene de farklı olmayacak elbette. Sahte bir panikle çocuklarımızın okumadığından dem vurup, onlara sözde çağın gereklerine uygun bir şekilde kitap sevgisi aşılayacağımıza dair planlar projeler ortaya koyuyoruz aklımızca. Sonra da ne oluyor biliyor musunuz; dostlar alışverişte görüyor ve aynı dostlar inanıyor kendi yalanına. He valla öyle.

Ama kimse kusura bakmasın ben inanmıyorum bu konuda ciddi ve samimi olduğumuza. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Kampanyaları başlatan ve sürdürenler arasında elinde ya da yakınında kitap bulunan birini gördünüz mü? Alın size örnek ve kanıt. Buyurun araştırın itiraz edeceğinize. Zaten araştırmadan, soruşturmadan sırf çıkarlarına dayayan hayallerini suya düşüreceği şüphe ve endişesiyle olur olmaz her düşünceye karşı çıkanların okumuş yazmış diye tabir dilen aydın kesimden olmaları mümkün değil.

Her şeye kim itiraz eder sizce? Elbette cehaletinin farkında olanlar. Bakın körkütük cahiller demiyorum. Onlar bu dünyanın en mutlu ve bahtiyar insanları. Aşırı cehalet kişide ben patlaması yapar. Bunun en güzel örnekleri taşra insanları arasında görülebilir. Doğrusu bu hayatta en kıskandığım insan tipi bunlardır. Düşünmeyen sadece inanan tipler. Düşünmedikleri için yeme içme, boşaltma, üreme, bağırıp çağırma ve kavga etmekten başka bir faaliyetleri olmayan bu naçiz tipler kendilerinin dünyanın en akıllısı ve mükemmeli olduğuna inanırlar. Ben de bu zavallı prototiplere acımakla karışık gülerim sadece?Yetkililer de çocuklarımız okumuyor diye üzülüyorlarmış. Siz onu benim külahıma anlatın. Siz anne baba olarak kitap okuyor musunuz? Okuyoruz diyorsanız, sayıca kaç tane okudunuz? Okuduklarınız körükörüne taraftarlıklarınızı derinleştiren tek tip kitaplar mı aklı işletecek mantığı çalıştıracak türden değişik türlerden mi?  Okumuyor ya da tek taraflı okuyorsanız çocuklarınızın öğrencilerinizin okumadığından şikayet edemezsiniz. Şikayet etmeye yelteniyorsanız bu bana göre günah çıkarmaktan başka bir şey değil? Benden söylemesi, gerisi size kalmış?



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR