AKSARAY TUZ GÖLÜ TURİZMİ EKONOMİK KAZANÇ SAĞLAYABİLİR

AKSARAY TUZ GÖLÜ  TURİZMİ EKONOMİK KAZANÇ SAĞLAYABİLİR

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

AKSARAY TUZ GÖLÜ  TURİZMİ EKONOMİK KAZANÇ SAĞLAYABİLİR

Aksaray Tz Gölü gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Emin Öztürk ,Tuz gölü ile ilgili önemli açıklamalar yaparak şunları söyledi.

Gazetemi açalı yaklaşık 2 buçuk sene oldu. Tuz Gölünü ise yaklaşık 6 yıldır sürekli her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum. İnsanların birçoğu Tuz Gölü hakkında yaptığı çalışmalardan dolayı bizi Tuz Gölü hakkında önemli çalışmalar yapan kişi olarak görse de her zaman söylediğim gibi asıl Tuz Gölü'nün bir yere gelmesindeki basamakları oluşturan Kişi, değerli abim Ahmet Sanlav'dır.
Bizler üniversite okurken ve Eskil'de yokken Tuz Gölü ve çölün yeşillendirilmesi için birçok çalışmaya önderlik yaptı. Fakat maalesef bir basın gücü olmadığı için ve daha da önemlisi arkasında hiçbir siyasi bir güç durmadığından dolayı bu çalışmalarda yeterli başarıyı elde edemedi. 
Fakat bizim en büyük gücümüz olan basını elimizde bulundurmamızla, özellikle son iki sene içerisinde Tuz Gölü Turizmi üzerine ciddi yol kat ettik. Bu yeterli mi? Tabii ki hayır! Bu hafta daha önceden Tuz Gölü Dergisi'nde yayınladığımız bir makaleyi sizlerle paylaştım manşetimde. Çünkü Tuz Gölü'ndeki ışığı henüz parıltı halinde değilken bile gören nadir insanlar birisiyim ve bu noktada Eskil'e bir şeyler katanlardan birisi olmak bana gurur veriyor.
Tuz Gölü'ne birkaç gündür sürekli gidiyorum. Maşallah onlarca araba geçiyor yanımızdan ya da karşımızdan ve Tuz Gölü Bölgesi hiçbir zaman boş kalmıyor. Adam akıllı çalışmalar yapılmadığı halde hem de bu korona sürecinde insanlar evlerinden çıkmaktan korktuğu bir dönemde Tuz Gölü'n gösterilen bu ilgi beni gerçekten çok memnun ediyor. 
Geçtiğimiz haftalarda iki tane bisiklet meraklısını konuk ettim. Her iki misafirimizi de akşam kalacak yer olmadığı için Kırmızı Beyaz Sosyal Tesislerinde misafir etmek zorunda kaldık. Buraya gelen misafirler bir otelin bile olmadığını duyunca şok oluyorlar. Dahsı Tuz Gölü'ne gittiklerinde çay içecek, yemek yiyecek bir tesis olmadığını duyunca daha da üzülüyorlar. Birde üzerine bölgeye gittiklerinde yerlere atılmış bir ton pisliği görünce, aslına bakarsanız Eskil'den ayrılırken çok güzel düşüncelerle de ayrılmıyorlar.
Şimdi şunu da söylemeden geçersem hakka girmiş olurum. Necati Belgemen Tuz Gölü Turizmi hakkında en çok çalışma yapan belediye başkanı oldu. Her ne kadar kendisini birçok konuda eleştiriyor olsam da bu konuda hakkını vermezsem eğer yaptığım gazeteciliğe bunu yakıştıramam. Fakat başkanın yaptığı çalışmalar güzel olsa da vizyon ve misyon noktasındaki eksiklikler ve başkanın çevresinde kendisini doğru bir şekilde bu konuda yönlendirecek bir kişinin bile olmaması başkanın turizm ve Tuz Gölü noktasında hep eksik kalmasına sebep oluyor. 
Biz istiyoruz ki, Eskil Tu Gölü'yle nam yapsın. Yüzlerce, binlerce insan gelsin bakkalından, marketinden, manavından, kasabından alışveriş yapsın. Restoranında yemek yesin, petrolünden deposunu doldursun. Eskil'in esnafı da doğal olarak kazandıkça kazansın, sonuçta Eskil kazansın. 
Bakın ileriyi görürsek eğer, Tuz Gölü'nün elimizde nasıl bir nimet olduğunu görebiliriz. Geçen hafta sonu Tuz Gölü'ndeydim. Onlarca flamingo Eskil'in kuş gözetleme kulesinin olduğu bölgeye gelmiş ve burada dolaşıyorlardı. Eğer biraz çalışma yapılsa, hepsi buraya gelir ve bizim bölgemize yerleşir. 
Eskil'e günde bin turist geldiğini varsayalım. Bu bir arabaya sığdıracak olursak 3'er kişiden 300 araba eder. Bir benzinliğe 3'te birisi durup deposunu doldursa 150 arabadan 30 Bin TL petrolcüler para almış olur bir günde. 
Üç kişilik aile, 2 kilo et alsa, litrelik kola, biraz peçete, birkaç ekmek, mangal kömürü, mangallık, su vs. markete en az 100 TL öder, bu da 300 aileden 30 Bin TL demek. Eskil'in esnafı o gün 30 Bin TL fazla kazanacak. Hadi restorana girsin yarısı, restoran sahibi o gün 15 Bin Tl fazladan satış yapacak. Eskil'de 15 civarı restoran var. Günlük Bin TL fazla kazanması demek, aylık 30 Bin TL demek. Bir kısmının aylık cirosu bile 30 Bin değilken, sadece turistlerden 30 Bin Tl kazanacak.
İşte bunu görmek, hesap etmek lazım. Hep birlikte yetkilileri sıkıştıralım. Eğer bu konuda bana bir görev düşerse, ben seve seve önderlik ederim. Ne Necati Belgemen için ne de başka bir şey için. Sadece Eskil için, ben seve seve zamanımı ayırır Eskil'in Tuz Gölü Turizmiyle büyümesine katkı sağlamaya devam ederim. 
Haydi Eskil halkı, evimizde bir sandık dolusu altın var; bunu değerlendirelim.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR