AKSARAY SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN MEYDANDAKİ AŞI ÇADIRINA İLGİ BÜYÜK.!

AKSARAY SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN MEYDANDAKİ AŞI ÇADIRINA İLGİ BÜYÜK.!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Yapılan azimli çalışmayla gıri listeden çıkan ilimizde meydandaki çadırdaki aşılamayla birlikte  il nüfusumuzun toplamından 80 bin fazla aşı yapıldı.. 

   Aksaray il sağlık müdürlüğü ekiplerinin ilimiz genelindeki sağlık kurumlarının yanında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı(Hükümet meydanı)’na kurulan çadırlara da gösterilen ilgiyle  her ay 3000 den kişiye aşı yapıldı. 

  Konu ile ilgili olarak İl Sağlık Müdür Uzman Doktor Kerim Yeşildağ tarafından kendisine bu konuyla ilgili olarak ilettiğimiz yazılı sorularımız cevaplandırdı.

İLİMİZ NÜFUSUNUN 80’BİN FAZLASIYA ŞİMDİYE KADAR 501321 AŞI YAPILDI!!! 

   Sorularımıza il Müdürü Yeşildağ tarafından verilen cevaplarda” Covid 19 aşıları konusuna dikkat çekmeye, kamuoyunun bilgilendirilmesine ve duyarlılığının artırılmasına, vatandaşlarımızın Covid19 aşılarına daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak ve  aşının öneminin vurgulanması için çaba gösteriyoruz. 

  Bu çabalar çerçevesinde Valiliğimizin oluru ile Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Başkanlığı Merkez İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından; 01 Temmuz 2021 tarihinden itibaren her gün sabah 09:00-17:00 saatleri içerisinde aşı uygulama merkezi (çadırı) açtık. Bu çadırlarda görevlendirilen 2 doktor ve 4 yardımcı sağlık personelinden oluşan 2 ekiple 01 Temmuz’dan itibaren  kesintisiz olarak devam eden çalışmada 10070 vatandaşımız aşılandı. 

  İlimiz genelinde sürdürülen aşılama çalışmalarında  hem sinovac hem biontech aşıları uygulanırken yapılan bu çalışmalarla şimdiye kadar ilimiz genelinde toplam olarak 501321(Beş yüz bir bin üç yüz yirmi bir) aşı yapıldı. 

   Bu çalışmayla 245.290 kişiye 1., 207.276 kişiye 2.,46.699 olmak üzere toplamda 501.321 aşı kullanılırken 80 bin (:79.980) kişi ise halen ilk doz aşıyı vurdurmadı. 

   Ekiplerimizin samimiyeti ve fedakarlığıyla ilimiz genelinde sürdürülen aşılama ve ikna çabalarıyla ilimizin renginin haritada mordan sarıya dönmesi sağlandı. 

   Aralıksız olarak sürdürülen çalışmalarda ulaşılan seviye gelmemizi sağlayan fedakarlığı gösteren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Hedefimiz bilim kurulu tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda ilimiz genelinde bağışıklığı en yüksek seviye çıkartacak orana ulaşmaktır. 

   Bunun için tüm vatandaşlarımızın kendilerine tanımlanan aşılarını zaman geçirmeden yaptırmalarını ve kendilerine ulaşan ekiplerimize aşılarını yaptırmalarını bekliyoruz.” dedi.(Haber ve fotoğraflar Ali Genç) 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR