AKSARAY MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI'NIN DİLE GETİRDİĞİ SORUN VE TALEPLER

AKSARAY MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KAŞLI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

 

1.ORTAKÖY İLÇESİ;

"AKSARAY-ORTAKÖY YOLUNUN YAPILMASI TALEBİMİZ"

Aksaray’ın en büyük ilçesi olan Ortaköy’e ulaşımı sağlayan 46 km uzunluğundaki karayolunun tamamı daha önce ihale edilmiş olup, 2017 yılında sanat yapıları ve toprak işlerinin %80’i tamamlanmıştır. İç Anadolu’nun doğusunda yer alan illerimizle birlikte Doğu Karadeniz’i Akdeniz ve Ege bölgelerimize bağlayan güzergâhta yer alan bu yolun bir an önce tamamlanması hayati önem arz etmektedir. Özellikle kış aylarında sık sık ulaşıma kapanan ve ölümlü kazaların meydana geldiği bu yolun yapımının acilen tamamlanması gerekmektedir.

2. ESKİL İLÇESİ;

"Aksaray/Eskil İlçemize Askeri Birlik Konuşlandırılması Talebimiz"

İkinci büyük ilçemiz olan Eskil, Aksaray merkezine 60 km uzaklıkta olup Tuz Gölü’ne kıyı sahası bulunmaktadır. Özellikle milli silahlarımızın denemeleri ve atış tatbikatları Tuz Gölü havzasında yapılmaktadır. Ankara’ ya 1,5 saat mesafede bulunan Aksaray; konumu itibariyle kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan yolların kesişimde yer almakta ve coğrafyanın askeri eğitimin uygun olduğu aşikâr olarak görülmektedir. Diğer taraftan 15 Temmuz hain kalkışma esnasında Ankara şehir merkezinde bulunan askeri birliklerin konumlarının bir tehdit unsuru olduğu açıkça görülmüştür. Bu sebepten dolayı Ankara’da bulunan birliklerden birinin ya da yeni bir askeri birliğin Eskil bölgesine konuşlandırılmasını talep ediyorum.

3. SULTANHANI İLÇESİ;

"AKSARAY/SULTANHANI İLÇEMİZE 2'NCİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TALEBİMİZ"

Aksaray’a 50, Konya’ya 100 km mesafede ve D100 karayolu üzerinde bulunan Sultanhanı ilçemiz 2'nci Organize Sanayi Bölgesi için son derece uygun bir konumdadır.

Aksaray Valiliği; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nce yapılması planlanan 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nin Sultanhanı ilçesine yakın Aksaray-Konya yolu üzerinde konumlandırılması öngörülmüştür. Yetkililerce yer çalışmaları başlatılmış, söz konusu bölgede incelemelerde bulunulmuş ancak henüz hayata geçirilememiştir.

Ulaşım kolaylığı bulunan Sultanhanı’nın yeni ilçe olması sebebiyle bu bölgedeki yerleşim yerlerine hitap edecek olması iş istihdamını artıracak, yatırımcı firmalar buraya kolaylıkla ulaşabileceklerdir. Bu sebeplerden dolayı Sultanhanı ilçemize 2'nci organize sanayi bölgesini talep ediyor,

4. GÜLAĞAÇ İLÇESİ;

"AKSARAY/GÜLAĞAÇ İLÇEMİZİN GENEL SORUNLARI"

Gülağaç ilçemizin Aksaray merkeze uzak olması sebebiyle özellikle ilçeye bağlı köyde yaşayan hemşerilerimiz açısından acil durumlarda risk oluşmaması için kadın doğum uzmanı verilmesi aciliyet arz etmektedir.

İlçemizin devlet hastanesinde bulunan röntgen cihazının vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaması sebebiyle yeni röntgen cihazı talep edilmiş fakat hâlâ gelmemiştir.

Bununla birlikte ilçe hastanemizin acil bölümü ikinci katta olup dünyanın ve ülkemizin salgınla uğraştığı şu zamanlarda acil bölümünün giriş katına alınmasının hızlandırılması gerekmektedir.

Ayrıca Gülağaç tapu kadastrodaki memur eksikliği nedeniyle işlemler yaklaşık 3 ay sürmekte ve bu durum vatandaşlarımızı mağdur etmektedir.

Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi 2023 yılı lider ülke imajına sahip Türkiye’miz için önemli adımlardan biri olacağı aşikârdır.

Genel Kurulu Saygıyla Selamlıyorum.

5. GÜZELYURT İLÇESİ;

"AKSARAY/GÜZELYURT İLÇEMİZİN GENEL SORUNLARI"

Güzelyurt ilçemizde Ilısu ve Akyamaç gölet projelerinin ve Aksaray kireçlik mevki Güzelyurt bağlantı yolunun 10 km lik alanının yatırım programına alınması gereklidir.

Sulama amaçlı kullanılan Güzelyurt Göleti çevresinde bulunan tesislerle turistlerin ilgi odağı olmasından kaynaklı göletin suyunun korunması önemlidir ve Melendiz çayı ile beslenmesi gerekmektedir.

Ihlara- Derinkuyu arasındaki yolun turizm standartlarına uygun yapılması, Sivrihisar kalesinin turizme kazandırılması ilçenin turizm açısından gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Genel Kurulu Saygıyla Selamlıyorum.

6. AĞAÇÖREN İLÇESİ;

"AKSARAY/AĞAÇÖREN İLÇEMİZİN GENEL SORUNLARI"

Konuşmamın kalan kısmında seçim bölgem ve memleketim olan Aksaray’a bağlı 4 ilçemizin aciliyet arz eden problemlerine de değinmek istiyorum;

Ağaçören; 8 mahallesi, 28 köyü, 2 yaylası bulunan Aksaray’ımızın önemli ilçelerindendir.

2005 yılına kadar görev yapan adliye teşkilatının geri alınmasıyla birlikte son 15 yıldır halkımızın ve bölgemizin adli işlemlerde uzun mesafeler kat etmesine, coğrafi ve ulaşım zorluklarıyla başka ilçelerimizde zaman kaybetmesine neden olmaktadır.

Ayrıca Ağaçören’imizin 31 yıldır ilçe olmasına rağmen ilimiz Aksaray’a ulaşım için direk bağlantı yolu bulunmamaktadır.

Aynı şekilde Ağaçören’le sınır olup aynı güzergâhta bulunan Sarıyahşi ilçemizin de il merkezine direk bağlantı yolu yoktur. Bu yolların bir an önce yapılması vatandaşımızın ulaşım noktasındaki problemlerinin çözümü için oldukça önemlidir.

7. SARIYAHŞİ İLÇESİ;

"AKSARAY/SARIYAHŞİ İLÇEMİZİN GENEL SORUNLARI"

2017 yılı itibariyle Devlet Su İşleri tarafından yapımına başlanan ve Sarıyahşi sınırları içerisinde yer alan Hirfanlı Baraj Gölünün güneyinde bulunan kasaba ve köylerimizin tarım arazilerini kapsayan sulama projesi hâlâ tamamlanmamıştır.

Yaklaşık 62 kilometre uzunluğundaki boru hatları, 10 kilometre uzunluğundaki tahliye kanalları, harita ve uygulama işleri, jeolojik etütler ve pompa istasyonu yapısını kapsayan bu projenin hızlandırılması elzemdir.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR