AKSARAY İNSANİ YARDIM DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

AKSARAY İNSANİ YARDIM DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Rabbim yaptığınız ve yapacağınız yardımları kabul buyursun.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şenol Korkmaz 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde, Suriye zindanlarında her türlü şiddete ve kötülüğe maruz kalan insanların dramını bir basın açıklaması ile tekrar gündem yapmak istediklerini ve İdlib'e Türkiye genelinden yardım tırları gönderileceğini belirtti. Korkmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:"10 Aralık Çağrısı İHH insani Yardım Vakfımız, Suriye'de,
10 yıldır devam etmekte olan savaşın  mağdurlarına bugüne kadar aralıksız yardım ulaştırmıştır. Bu iyilik kervanında emeği geçen katkıda bulunan yardımlarını esirgemeyen, hayırsever kadirşinas halkımıza
şükranlarımızı arz ederek sözlerime başlamak istiyorum. 

Sizin yaptığınız bu yardımlar insanlık ve iyiliğin ne demek olduğunu, bazı ülke güvenlik güçlerinin mültecilerin denizde botlarını batırmaya çalışan, insanlıktan nasibini almamışlara ders niteliğindeydi. 

İHH İnsani Yardım Vakfımız Suriye sınırında ve güvenliği ülkemize ait bölgelerde, bir nevi ülkemize sığınmış kardeşlerimize, bugüne dek 21 bin tır insani yardım malzemesi gönderdi.

Biz Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği olarak bu yılın 1 OCAK-1 ARALIK tarihleri arasında, siz Aksaray'lı hayırseverlerimizin bağış ve yardımları ile 30 tır insani yardım göndermiş bulunuyoruz, Elhamdülillah. 

Allah’ın izni ve  milletimizin himmetiyle, yılın son 10 tırlık kampanyasını, Suriye’deki zulme, dünya kamuoyunun dikkatini çekmek maksadıyla 10 Aralık İnsan Hakları Gününü vesile ederek "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" sloganı ile bir yardım seferberliği düzenledik.

Havaların soğuması ve durumun aciliyetine  binaen 10 Aralık tarihini beklemeden 300 soba, 1200 boru yüklü ve kömür yüklü bir tırı bölgeye gönderdik. 

Tedarik, depo, ikmal, nakil ve dağıtım süreçlerinde aksaklıklara yol açmamak için tırlarımızı 10- 31 Aralık tarihleri arasında göndermeyi planlıyoruz. 

10 Aralıkta Türkiye’deki bütün İHH teşkilatlarına hazırlanan yardım tırları eşzamanlı olarak 81 ilimizden hareket edecektir. O gün Aksaray’mızdan un ve kuru gıda yüklü 2 tır uğurlayacağız.

Tırlarımızdan birini kısa süre önce vefat eden Derneğimizin çeşitli birimlerinde çok hayırlı hizmetler yapmış, Aksaray'ımızın yetiştirdiği önemli değerlerden merhum Öğretmen Murat Keskin kardeşimiz adına göndereceğiz inşaallah. 

Hiç kimse evini, yuvasını, tarlasını, toprağını vatanını durup dururken terk etmez. Evleri başlarına yıkılmış, yakınlarını kaybetmiş, bir çoğu sakat kalmış, geride kalanlar çoğunluğu kadın olmak üzere Suriye zindanlarında her türlü kötülüğe maruz bırakılmış, 
mağdur ve mazlum duruma düşmüş, çadır ve briket evlerde bu ağır kış şartlarında hayatlarını sürdürmek zorunda kalan insanlara biz de yardım elimizi uzatmazsak bu zulme ortak olmuş oluruz. Biz elimizi uzatmazsak bu insanlar aç ve bu insanlar soğukta.

Empati yapıp sadece bir geceyi çocuklarımızla sokakta, çadırda geçirdiğimizi düşünelim. İşte bize çok zor gelen bu durumu o insanlar 10 yıldır yaşıyorlar. 

Bütün bunları dikkatlerinize sunarak tüm halkımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini istirham ediyoruz.

Rabbim yaptığınız ve yapacağınız yardımları kabul buyursun.

Ayni ve nakdi yardımlarınız için Ulu Cami arkasındaki büromuzu ziyaret edebilir, derneğimizin hesap numaralarına bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.

10 Aralık 2020 Perşembe günü saat 11:00'da tüm halkımızı Cumartesi Semt Pazarı'ndan Türkiye'nin her bir ilinden eş zamanlı olarak hareket edecek tır 
uğurlama ve dua programına  bekliyoruz."



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR