AKSARAY İL JANDARMA KOMUTANLIĞINDAN TARİHİ DEĞERLERE DUYARLI DAVRANIŞLARI

AKSARAY İL JANDARMA KOMUTANLIĞINDAN TARİHİ DEĞERLERE  DUYARLI DAVRANIŞLARI

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

 Aksaray il Jandarma komutanlığı il hizmet binası girişine koydurulan ilimizin önemli tarihi ve turistik  yerlerinin panolarıyla görev yerini özümseme samimiyeti ete kemiğe büründürülmüş.!!! erkez ilçemizle ilimize bağlı ilçelerin merkezleri haricinde kalan toplam alanı il yüz ölçümünün%92’sini ve nüfusun ise %33’ünü oluşturan belde, köylerle mezralardan oluşan il kırsalının  asayiş ve güvenliğinin yanında kırsalda bulunan gurup köy ana yollarıyla birlikte görevlendirilen karayollarında da  Polisle veya müstakil olarak trafik denetimi görevini de fedakarlıkla7/24 esasına göre yapan Aksaray İl Jandarma komutanlığı ana binası girişine konan ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gösteren panolarla da görev  yerinin nasıl özümsendiği ete kemiğe büründürülmüş!!! 

   Konya yolu E.90 yolu kenarında bulunan il Jandarma komutanlığı binasının karayoluna bakan ana girişindeki il komutanı makamına çıkan girişe” Darısı diğer kamu kurumlarının başına” dedirten panolar görenlerin içini aydınlatıyor.!!! 

  Komutanlık binasının ana giriş kapısından itibaren sırasıyla Aksaray’ın simgelerinden olan Hasandağı, yanına dünyanın istenerek eğri yapılmasına rağmen 800 yıldır ayakta olan tek yapısı olarak bilinen Selçuklu eseri Eğri Minare, ilimizin ve ülkemizle dünyanın en büyük oyma katedrali olan Selime kasabasındaki aynı isimle anılan Katetral. 

 Yanına ilimiz turizminin en önemli yerlerini oluşturan vadilerden Soflar vadisinin yanında bir birine adeta zincirin halkası gibi bağlı olan Manastır, Ilısu zincir halkasının 3.sünü ve en büyüğü ile derini olan tarihle tabiatın birleştiği yeryüzünün en uzun vadisi olan Ihlara vadisinin. 

 Ihlara vadisinin yanında ilimizde bulunan 4 Kervansarayın en büyüğü olmasının yanında ülkemizin de en büyük Kervansarayı olan Sultan Hanı’nın, yarısına yakını ilimiz sınırları içinde bulunan ülkemizin en büyük 2. Gölü ve en büyük Tuz gölü olan göçmen kuşların ve özellikle flamingoların göçlerinde geçiş ve konaklama  yeri olarak kullandıkları Tuz Gölü’nün. 

   Aksaray’ın en büyük ve en eski Camisi olan 1071 yılında Malazgirt zaferiyle milletimize Anadolu’nun kapılarının açılmasından takriben 50 yıl sonra yapılan ve daha sonra ise Karamanoğlu İbrahim Bey tarafından yeniden yapılırcasına onarılan Ulu Caminin bulunduğu panoları ile adeta Aksaray il tanıtım bürosu işlevi görevi yerine getiriliyor. Haber Ali Genç 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR