AKSARAY GÜZELYURTTA GENÇLİK BULUŞMALARI.!

AKSARAY GÜZELYURTTA  GENÇLİK BULUŞMALARI.!

Aksaray haber, Salihler şehri, Aksaray haberleri

AKSARAY GÜZELYURTTA  GENÇLİK BULUŞMALARI.!

Güzelyurt ta Gençlik Buluşmaları Gerçekleştirildi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ‘Gençlik Buluşmaları’ programı kapsamında Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrenci toplulukları ile 3. Toplantısını Güzelyurt İlçesinde yaptı. 
Tarihi ve tabi güzellikleri ile ünlü Güzelyurt İlçesinde gençlerle yeniden bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Aydoğdu, yaşadıkları şehrin ve bu ülkenin geleceğine sahip olacak gençlerin ellerini taşın altına koymak durumunda olduğunu söyledi. 
ASÜ öğrenci toplulukları temsilcileri bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu burada yaptığı konuşmasında toplum ve dünyanın geldiği ve bundan sonra gittiği yöne işaret ederek; gençlerin bu gidişatı olumlu yönde değiştirmek ve yönetmek durumunda olduğunu kaydetti. 
‘Ne yaparsanız yapın işinize saygı duyun’ diyen Vali Aydoğdu; “Hayatı öğrenmek için çalışmak hiçbir şekilde ayıp değil. Önemli olan yaptığınız işi severek isteyerek yapmanızdır. Eğer siz azminizle şerefinizle çalışıyorsanız ve bir şeyler üretiyorsanız her zaman öncü olursunuz.” dedi.
Toplantıda öğrenci topluluk başkanlarının görüşlerini de dinleyen Vali Aydoğdu; gençlere bazı tavsiyelerde bulundu. 
Vali Aydoğdu konuşmasında: “Bizim bugün en büyük problemimiz diploma ile şahsiyetin eş değer görülmesidir. Diploma sizin bu hayattaki akademik bilgilerin karşılığıdır. Asla ama asla şahsiyetiniz karşılığı değildir. Ama maalesef diplomayı kişiliğin de şahsiyetin de önüne geçirmişiz. Bu gün toplumda bu durum çoğu aileyi ve gençleri mutsuz etmektedir. Bizim için değerler perdesi normlar perdesinden daha önce gelmelidir. Çünkü mutlu bir genç her zaman başarılı olabilir. Ama sadece başarıyı hedef alırsanız mutlu olmanız çok zor olur. Biz bu dengeyi muhafaza edersek diplomanın sadece akademik öğretilerin bir parçası olduğunu hayatımıza yansıtırsak toplum da daha mutlu gençler yetişir.” dedi.
-Zorlukla karşısında pes etmemeliyiz 
Gençlerin büyük oranda güçlü yönlerinin çok olduğunu, insani yönlerinin ön planda, toplumsal meselelerde hassas olduklarını ancak bazı şeylere hızlı ve kolay yolla elde etmek gibi güçlendirilmesi gereken zayıf taraflarının olduğunu vurgulayan Vali Aydoğdu; 
“Bizim bu zayıf yönümüzü hızlı bir şekilde güçlendirmemiz gerekir. Zorluklar karşısında pes etmemeliyiz. Elimizi taşın altına koymalıyız. Zorluklar başarının kilometre taşlarıdır. Gençler çok güzel eleştiriyorsunuz. Bu eleştirileriniz karşısında siz ne yapıyorsunuz. Bazen; ‘Sayın Valim, bazı kapılar üzerimize kapanıyor’ dediğinizi duyuyorum. O zaman pencereden girecek, kapıları zorlayacağız birlikte. Doğru, hak bildiğimiz yoldan asla geri dönmemeliyiz. Unutmayınız ki pes etmek kaybetmektir. Bizim ülke olarak kaybetmeye tahammülümüz yok. Kendi alanında dünyanın bütün yenilikleri ile donanmış, kendi kültür ve medeniyetine sırtını dönmemiş her gencin önünde herkes saygı ile eğilir. Yeter ki zamanın ruhunu yakalayalım gelişmelerin gerisinde kalmayalım.” dedi. 
-Üstenci ve kibirli yönetici dönemi bitti
Yakın gelecekte çok önemli değişimlerin yaşanacağına dikkat çeken Vali Hamza Aydoğdu; günümüzde artık yönetici profilinin de değiştiğinin altını çizdi. İnsanların makamlardan ziyade kendisi ile muhataplık durumuna, kendisini değerli hissettiren kişileri muhatap alarak itibar ettiğini vurgulayan Vali Aydoğdu; 
“Sevgili gençler yeni dönemin yönetici kodlarını çok iyi analiz etmemiz lazım. Artık odasında oturan üstenci ve kibirli yönetici dönemi bitmiştir. Sizin şu an bulunduğunuz makamlar sizi milletin gözünde değerli yapmıyor. Sizi ne değerli yapıyor biliyor musunuz? İnsanlar size ulaşabiliyor mu? Vatandaşın yanına gidiyor musunuz? Onları dinliyor kıymet veriyor musunuz? Sorunlarına çareler buluyor musunuz? Vatandaşın başı sıkışınca sizinle görüşebiliyor mu? İyi ve kötü günlerinde yanlarında oluyor musunuz? Bunları yapabiliyorsanız siz kıymetlisiniz. Yoksa makamlarınızın bir değeri yok. Göreceksiniz yakın gelecekte bu toplum bu değişimin arkasında kalan bu tip yöneticilere itibar etmeyecektir. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin insani vasıflar tam tersi ön plana çıkacaktır. İnsan odaklı, insan merkezli yöneticilerin dönemi başlıyor.” diye konuştu. 
Gençlik Buluşmaları Güzelyurt programına Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Vali Yardımcıları Mehmet Tanışır, Yasin Ardıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik ve birim müdürleri katıldı.



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR