AKSARAY GENELİNDE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARI EKİPLER KURTARDI.

AKSARAY GENELİNDE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARI EKİPLER KURTARDI.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray'da yüksek kesim ve ilçelerde Nisan ayında etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi,onlarca  araç kayarak yoldan çıktı.Aksaray'ın yüksek kesimleri ve ilçelerde  etkili olan kar ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Çok sayıda İlçe ve köy yolunun ulaşıma kapandığı bölgede yolda mahsur kalan vatandaşların imdadına AFAD,112,Belediye,UMKE ve  İl Özel İdaresi ekipleri yetişti. Adeta Sibirya'yı aratmayan görüntülerin yansıdığı Aksaray-Ortaköy yolunda bu çok kaza meydana gelirken, onlarca araç kayarak yoldan çıktı.

Bugün kar yağışı ve tipi nedeniyle 07.00 - 16.00 saatleri arasında il genelinde AFAD, Karayolları, özel idare, Ortaköy Belediyesi ve sağlık Müdürlüğü ekiplerince 73 araç ve 117 vatandaşımız kurtarıldı.

DONMA TEHLİKESİ GEÇİREN 27 ORMAN İŞÇİSİ KURTARILDI

Aksaray çavdarlılar köyü yakınında Mardin’den gelen ve orman işçisi olarak çalışan , çadırlarının aşırı rüzgar nedeni ile uçması sonucu mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren 27 vatandaşımız AFAD ekiplerince Gökkaya ve çavdarlılar köyüne güvenli bir şekilde nakilleri yapıldı.

Çavdarlılar köyünde mahsur kalan 27 orman işçisinin iaşe  ihtiyacını Kızılay Aksaray şubesi karşıladı.Çadırları aşırı rüzgardan hasar gören ve kullanılmaz hale gelen 27 orman işçisi güvenli yere işçilerin  yeni çadırları AFAD tarafından kurularak ihtiyaçları karşılanacak.

Meteorolojinin İç Anadolu Bölgesinde şiddetli fırtına uyarısının ardından gece saatlerinde etkili olan karla karışık yağmur sabah saatlerinde Aksaray'ı çevre illere bağlayan karayollarında buzlanmaya neden oldu. Öğle saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına ise Aksaray'ı Konya, Nevşehir ve Adana'ya bağlayan karayollarında olumsuzluklara neden oldu. Karayolunda seyreden araçlar fırtına ve yağışlar için yol kenarlarına yerleştirilen uyarı levhalarını takip ederek seyrederken, şiddetli fırtınada yol üzerinde kar tozları oluştu. Şiddetli rüzgar dinlenme tesisine ait yol kenarına konuşlanmış reklam tabelasını devirdi. Tabelanın yolun yaklaşık 10 metre uzağında tarla içerisinde yer alması trafik açısından tehlikeyi önledi. Karayolları ekipleri ara ara karayolları üzerinde devriyeler atarak olası kazaların önlenmesi için durum tespiti yapıyor.

 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR