AKSARAY FM RADYOSUNA KONUK OLAN BAŞKANDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.!

AKSARAY FM RADYOSUNA KONUK OLAN BAŞKANDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.!

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray Müteahhitler birliği başkanı Fatih güneş Aksaray Fm Radyosu  konuğu oldu ,  İnşaat maliyetleriyle ilgili Avrupa birliği ülkelerinin üretim yapmamasına bağlı olarak ihraç edildiği için aşırı  fiyat artışları oluştu bunun için tavan fiyat uygulanması gereklidir dedi. Şu anda stoklarımız var ancak ürünlerde aşırı artışlar oldu bu önümüzdeki dönemde vatandaşa olumsuz olarak yansıması olacaktır  dedi .

Aksaray’da neden kentsel dönüşüm ağır aksak gidiyor sorusuna Hak sahibi olan vatandaşlar kendi eski dairesinin karşılığında sıfır daire beklentisi var olacaksa böyle olsun diyor. 40 daire yapılacak yere 30 daire beklentisi oluyor  buna da müteahhitler girmiyor çünkü zarar eder , farkını ödeyin dendiğinde para ödeyecek gücümüz yok diyorlar dolaysıyla anlaşma sağlanamıyor.

 Arsa maliyetleri Dünyada en fazla olan ülke Türkiye’dir. o sebeple daire fiyatları  ister istemez tavan yapıyor.

son yıllarda Müteahhitlerden bir tane bile batan müteahhit  arkadaşımız yok 200 adet müteahhit içinde belki işini geciktiren olsa da bir tane daha batan müteahhitimiz yok buda Aksaray’da güven ortamını oluşturmuştur.

Belediyenin kat artırımına belirli yerlerde bizde taraftarız ancak bunu sadece yeşil alan üretmek için istiyoruz örnek 5 dönüm arazide 3 ayrı 4 katlı bina yapılsa her yer betonlaşmış olacak oysa 8 katlı olsa 3.750 mk yeşil alanı ve oyun sahası olabilecek

Şehrin gelişmesi için hafif raylı sistem uygulanabilirmi sorusuna ‘’ Başkan Evren Dinçer bazen katışldığımız toplantılarda dile getiriyordu  ancak 30 bin kişi taşıma gerekli olduğunu biliyorum ancak Aksaray 15 bin kişide kalıyor belki erken olsa da Bu günden planlama yapılarak güzergah üzerinde yapılaşmalar engellenebilir.dedi

Şehrin binalaşmasından dolayı Yeşil Aksaray ismi Beton Aksaray’a döndü bu konuda ne yapılabilir sorusuna Fatih Güneş ‘’Biz müteahhitler olarak  oluşturulacak olan bir orman sahasına gerekli desteği verebiliriz birlikte proje geliştirebiliriz’’ dedi

Binalaşma son zamanlarda 1+1 yada 2+1 şeklinde yön çeviriyor bu yeni trend kazanç açısından fark yaratıyormu sorusuna . Şehir sürekli gelişiyor ihtiyaçlar ona göre şekilleniyor önceden birkaç arkadaş aynı evin ihtiyaçlarını paylaşarak birbirlerine destek oluyorlar dı  oysa şimdi 1+1 alarak kendi başına daha huzurla kalabiliyorlar bu yüzden tercih var.

Akmüb seçimleri var aday  olacakmısınız sorusuna Fatih Güneş ‘’ Biz yönetim olarak genelde 2 dönem olarak devam etmesine yönelik eğilim gösteriyoruz aday olmak isteyen olursa elbette olabilir ancak ikinci dönemde yeniden aday olmaya karar aldık  iyi bir ahenk içinde yönetiyoruz bizde asil yada yedek olayı yok  hiç ayırım yapmıyoruz , meslektaşlarla birlikte yurt içi  ve yurt dışı fuarlara gittik kaplıcalara birlikte gittik sıcak dostluklar hatta ticari ortaklıklar doğdu ben bile bir tanıştığım arkadaşımla ortak bina yaptım şu an gelinen Noktada Müteahhitlerimiz içinde çok güzel kaynaşma var ben kısmet olursa bunu ikinci dönemde daha da artırmak için çabalayacağım’’. dedi.

Abdulkadir AY
 



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR