Tarih: 20.04.2020 10:22

Aksaray da Vaka Sayısının Az olmasının Sebepleri

Facebook Twitter Linked-in

COVİD-19 enfeksiyonu ile ilgili şimdiye kadar edinilen bilgiler, bazı insanların daha fazla hastalanma ve ciddi semptomlar geliştirme riski altında olduğunu göstermiştir.

Vakaların yüzde 80’i hastalığı hafif geçirmektedir.Vakaların %20'si hastane koşullarında tedavi edilmektedir.Hastalık, genellikle 60 yaş ve üzerindeki kişileri daha fazla etkilemektedir.Hastalıktan En Çok Etkilenen Kişiler:65 yaş üstü olanlar,Ciddi kronik tıbbi rahatsızlıkları olan insanlar:,Kalp hastalığı,Hipertansiyon,Diyabet,Kronik Solunum yolu hastalığı,Kanser gibi,Sağlık Çalışanları.

Aksaray genelinde ilçe ,kasaba ve köyler dahil şimdiye kadar Türkiye ve İl ortalamalarının altında olmasının bir diğer sebebininde yukarıda bahsedilen durumların İlimiz genelinde fazla olmaması ve virüsden öncede hastahaneye gidenlerin ( her hastalandığında Dr. a giden) fazla kişi olmaması olarak gösteriliyor.Vucut direncinin iyi olması. Ayrıca İklimininde bunda etkili olduğu ifade ediliyor.Umarız Vatandaşlarımız kurallara daha çok riayet eder.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —