AKSARAY AĞAÇLANDIRMA PLATFORMU İLK TOPLANTISINI YAPTI. GAZETECİ ALİ SÜDEMENDE YÖNETİMDE.

AKSARAY AĞAÇLANDIRMA PLATFORMU İLK TOPLANTISINI YAPTI. GAZETECİ ALİ SÜDEMENDE YÖNETİMDE.

Aksaray haberleri, Salihler şehri gazetesi, Aksaray haber

Aksaray’ın çıplak tepelerinin ağaçlandırılarak şehrin yeni akciğerlerini oluşturacak bölgelerin yeşil bir örtü ile kaplanmasında destek vermek için kurulan ağaçlandırma platformu ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde Kuzucular otelde yaptı. Şehrimiz iş insanlarından Osman Koçak öncülüğünde yapılan toplantıda, Orman İşletme kurumu ile yapılan ön görüşmelerde bilgiler alınarak, platform olarak ağaçlandırmaya nasıl bir katkı sunulacağı yolunda değerlendirmelerde bulunuldu.

Öncelikli olarak Aksaray’da ağaçlandırma çalışmalarına hız verecek teraslandırma makinası talebinin biran önce şehre kazandırılması yolunda kurum tarafından atılan adımlar takip edilecek. Hizmetlerin tıkanma noktasında platform tarafından devreye girilerek ilgili kurumlarla iletişime geçilecek. Bu yıl 300 bin fidanın dikilmesi hedeflenirken, gelecek yıllara sarkmaması için yardımcı olunacak.

Esentepe’den başlayıp Laleli mahallesi sırtlarına kadar devam eden alanda yapılacak olan ağaçlandırma projesine destek olmak ve takibini yapmak adına platform üyeleri tarafından değişik görüşler ileri sürülerek değerlendirmeye alındı. Bölgenin tarihte adının hicip olmasından dolayı projeye bu ad verildiği öğrenildi. Orman işletmesi tarafından daha önce yapılan bu projenin zaman zaman durma noktasında kalarak ilerlemediği öğrenildi. Şimdi bu projeye yeni bir ivme kazandırmak adına kurulan Ağaçlandırma Platformu, başta Orman İşletme kurumu ile diyalog içerisinde olacak ve çıplak tepelerin ağaçlandırılması ile şehrin yeşil örtüye kavuşmasında katkı sunma kararı aldı.

Ağaçlandırma Platformu üyeleri şu isimlerden oluştu: Osman Koçak, Mahmut Kuzucu, Aydın Koçak, Ali Südemen, Baki Ekecik , Bülent Kahraman , Cem Elibol, Cüneyt Göktaş , Çapan Aktaş , Fatih Yıldırıcı , İlyas Dağdaş, İsmail Gümüşsoy, Talat Şahan, Timuçin Çayan, Turgut Han, Volkan Akalın.

Yeniaksaray



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR