AKSARAY VE İLÇELERİNDE GEZİLER BAŞLAYACAK

AKSARAY VE İLÇELERİNDE GEZİLER BAŞLAYACAK

Aksaray Salihler şehri haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

 

Okul gezileri, M.E.Bakanlığı hükümlere göre düzenlenir:

 

a) Yakın çevre gezilerine öncelik verilir. Gezilerin,  gündüz yapılmasına özen gösterilir. Ancak uzun gezilerde mecburiyetten kalmalı olmalı devlet kurumları veya öğretmen evleri tavsiye edilmelidir.

b) Gezi planı hazırlanır ve en az 7 gün önce okul müdürlüğüne verilir. Sisteme görevli memur tarafından girilerek Okul md.yardımcısı ve okul müdürünün onayıyla İl veya İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne gönderilir. 

c) Gezi planıyla birlikte, geziye katılacak yönetici, öğretmen, öğrenci ve varsa velilerin isimleri, adresleri, ulaşılabilecek yakınlarının telefon numaralarının yer aldığı bir liste hazırlanarak bir nüshası okul yönetimine verilir.

d) siğorta işlemi yapılmalıdır. Günlük siğorta üzerinden değerlendirilerek siğorta  poliçesi kesilir.

e) Geziye katılacak öğrenciler için velilerden izin belgesi alınır ve gezi planına eklenir. Haritada gidilecek yerler işaretlenmelidir.

f) Gezilerde, 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla iki sorumlu öğretmen görevlendirilir. İdeali ise 20+2 dir. Yeni yönetmeliğe göre rehber eklenir.

g) Sosyal etkinlikler kapsamında yapılacak geziler, hafta sonu tatilleri veya bayram tatili günlerinde düzenlenir.

f) Büyükşehir belediye sınırları dâhil olmak üzere, il/ilçe belediye sınırları içinde yapılan ders programları kapsamındaki yıllık ders planında yer alan bilimsel inceleme, araştırma, gözlem ve uygulama gezileriyle ilgili onay okul müdürünce verilir.

h) Okul müdürü, yetkisi dışındaki gezilerle ilgili yazıyı en kısa sürede onay alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderir.

ı) Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde sosyal etkinlik kapsamında yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün önerisi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce; il sınırları dışına yapılacak gezilerle ilgili onay ise il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün önerisi üzerine mülkî amirce verilir.

i) İl içi ve il dışı gezilerde öğrencilerin kaza sigorta işlemleri, geziye gidilecek araçların seçilmesi ve diğer konularda, Okul Gezileri Çerçeve Sözleşmesinde belirtilen hükümlere uyulur.

 j) Gezi ile ilgili sözleşme şartlarının yerine getirilip getirilmediği, geziye katılanların hazır olup olmadıkları ve benzeri hususların yer aldığı başlangıç tutanağı ile gezinin bitiminde gezinin amacına uygun olarak gerçekleştirilip gerçekleştirilemediğine ilişkin tutanak düzenlenir.

Haber: M.Burak-Kutay Berk



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR