Aksaray modern sulama sistemine kavuşacak

Aksaray modern sulama sistemine kavuşacak

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Aksaray´a yaptığı yatırımlarla, ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya ve bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine katkı sunmaya devam ediyor.

268 bin 280 dekar sulama sahası bulunan Aksaray´da mevcut durumda 11 bin dekar tarım arazisi borulu şebeke sulanmaktadır. İnşaatları devam eden Aksaray Uluırmak (Mamasın) Sulaması Yenileme Projesi, Ortaköy Harmandalı Göleti ve Sulaması, Gülağaç Sofular Göleti ve Sulaması işlerinin tamamlanması ile toplam 216 bin 500 dekar tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşacak. Verimlilikte yüzde 20-30 artış, harcanan suda ise yüzde 40-60 oranında tasarruf sağlayan modern sulama sistemine geçilmesi ile bölge çiftçisinin geliri ve refah seviyesi yükselecek ve ülke ekonomisine de katkı sunulmuş olacak.

Aksaray´da 2019 yılında 5 bin 116 dekar tarım arazisi daha borulu sistem sulamaya kavuştu.

2018 yılı içerisinde inşaatları tamamlanan ?Altınkaya Göleti ve Sulaması? ile ?Sarıyahşi Sırabük-2 Göleti ve Sulaması? 17 Nisan 2019 tarihinde başlayan sulama sezonu ile birlikte tarım arazilerine su vermeye başladı. İki göletten şuana kadar 840 bin m3 su verildi. Ayrıca Güzelyurt Göleti Kapalı Sistem Sulama Tesisi Projesi ile klasik sistemle sulanan bin 986 dekar tarım arazisi borulu şebekeye alındı. Böylece Aksaray´da 2019 yılı içerisinde toplam 5 bin 116 dekar tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşmuş oldu.

Klasik sistem sulamaların, yüksek su kaybı, düşük verimlilik, erozyona sebep olma, bakım onarım maliyetlerinin yüksek olması gibi birçok olumsuz yönünün bulunduğunu, tüm ülkede modern sulama sistemlerine geçmek için büyük çaba gösterdiklerini söyleyen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ?Aksaray ilimizde devam eden büyük sulama projelerimiz var. Önümüzdeki yıllarda ilimizdeki sulanabilir arazilerinin büyük kısmı borulu sistem sulamaya kavuşmuş olacak. Uluırmak (Mamasın) sulamasında çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatları tamamlanan Altınkaya, Sırabük-2 Göletleri ve Güzelyurt Göleti Sulama Yenileme Projesi ile Aksaray ilimizde 2019 yılı içerisinde 5 bin 116 dekar tarım arazisi daha borulu şebeke sulamaya kavuşmuş durumda.? dedi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ?Sulama, içmesuyu, enerji, taşkın koruma, toplulaştırma gibi birçok alanda hizmet veriyoruz. Suyu iyi yöneterek ülke insanı, ülke tarımı ve ülke ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda bize büyük destek veren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli´ye teşekkürlerimizi sunuyorum.? diyerek sözlerine son verdi.

Yeni Aksaray



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR