Aksaray Kan Bağışında Lider

Aksaray Kan Bağışında Lider

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

 

     Aksaray da kan bağışı artarak devam ediyor. Aksaray (TOKİ) Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı ve Kızılay Gençlik Kolları Başkanı Emre Ağaçdelen´in Organizasyonuyla Bu gün Kızılay TOKİ Cumhuriyet Mahallesinde Kan alma  kampanyası düzenledi. Konuyla ilgili Aksaray Kızılay Şube Başkanı Yusuf Öztürk ve Aksaray Sağlık Sen Şube Başkanı Rifat Kaya Kızılay Aksaray Kadın Kolları Başkanı Ayşen Benlioğlu açıklamalarda bulundular. Yusuf Öztürk; Aksaray Kan vermede Türkiye birincisi Aksaraylı günde yaklaşık 200 ünite kan veriyor dedi

Kızılay Aksaray Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk Kan vermek isteyen  toplu istekler doğrultusunda harekete geçti. Öncelikle Toki Bölgesinde başlayan Kızılay Kan Bağış Aracı Gün Boyunca TOKİ Bölgesinde kan alacak. Kızılay Aksaray Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk " Aksaray halkı Kan bağışında oldukça duyarlı. Bir ünite kan verilmesi belki 3 kişinin hayatını kurtaracak. Aksaray  Türkiye´de en önde gelen vilayetlerden birisiyiz. Bunun daha üst seviyede olmasını istiyoruz. Kan, en temel yaşam kaynağıdır. Bir canlıda, kan akışının durması demek, hayatının sona ermesi anlamına gelmektedir. Yetişkin bir insanda ortalama 5-6 litre kan bulunur. Kan, akciğerden aldığı oksijeni dokulara ve dokularda üretilen karbondioksidi akciğere taşır. Gerekli besin ve hormonları, dokuların süzgecinden geçirir. İletirken de, artık maddeleri atmak için akciğer, karaciğer ve böbrek gibi organlara taşır. Ayrıca vücut ısı dengesini sağlar, asit-baz dengesini korur. Kanserojen maddelerden, yabancı maddelerden, mikroplardan ve virüslerden korur. Pıhtılaşma yaparak kan kayıplarını önler. İnsanların vücudunda gerekenden az bulunduğu durumlarda, kan alışverişinin yapılmasına neden olmaktadır" dedi.

Toki - Cumhuriyet Mahallesi  Muhtarı Emre Ağaçdelen aynı zamanda Türk Kızılayı Aksaray Şube Gençlik Kolları Başkanı olarak görev aldığından mahallesinde düzenlemiş olduğu kan bağışı organizasyon için kan aracını Toki ? ye kurdurdu. Kan bağışının önemini mahallesine anlatarak insanları kan bağışına ve kök hücre bağışına yönlendirdi. Ayrıca mahallesindeki vatandaşlara düzenlediği bu organizasyonda göstermiş oldukları ilgi ve hassasiyet için teşekkür etti. Ve son olarak, kan bağışında bulunun, kanınızda hayat var diyerek sözlerini sonlandırdı.

Türkiye Objektif



Anahtar Kelimeler: Aksaray Bağıişında Lider

HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR