2 Aksaraylı New Jersey´in En Yardımseveri Seçildi

2 Aksaraylı New Jersey´in En Yardımseveri Seçildi

Aksaray salihler şehri Haberleri / Aksaray salihler şehri gazetesi

Amerika Birleşik Devletleri´nin New Jersey eyaletinde Restaurant işleten Derviş Aktürk ve İsmail Aşçı New Jersey´in en yardım sever insanı seçildi.

Aksaray´dan 10 yıl önce New Jersey´e gelen Derviş Aktürk hemşehrisi İsmail Aşçı ile birlikte Westville kentinde bir restaurant işletmeye başladı. Buraya gelen herkesi doyuran parası olmayanlara bedava yemek veren 2 hemşehri zamanla kentte yardım gönüllüsü olarak çalışmaya başladı. 2 Türk´ün bu yardımseverliği kent konseyinin dikkatini çekti ve New Jersey´in en yardımsever 3 kişiden biri seçildi.

Restauranta gelen hiç kimseyi boş çevirmediklerini dile getiren Derviş Aktürk, "Restaurantımızı açtık açalı kim girdi ise kimseyi boş çevirmedik. Dil din ırk ayrımı yapmadık. Şuan da restorantımızın aylık kazancının yüzde 10´unu gazilere camilere kiliselere çocuk hastanelerine ve evsizlere bağış yapıyoruz." dedi.

WildwoodConvention Center´da madalya ve plaket töreni düzenlenirken, en yardımsever 3 kişiden biri seçilen Aksaraylı ortaklar "Beklemiyorduk, ama gurur duyduk." diyerek duygularını anlattı.

31 yaşındaki Derviş Aktürk 40 yaşındaki ortağı İsmail Aşçı´nın 18 senedir burada olduğunu aktararak "Kendi imkanlarıyla iş yeri sahibi olan en genç işadamlarından biriyiz. Ben Türkiye´de de Turizm bitirdim ve buraya ilk geldiğimde garson olarak başladım. Amerika askeri üssünde aşçılık yaptım. Sonra Philadelphia da 500 kişilik 24 saat açık restorantta genel müdürlük yaptım. Ardından ortağımla tanıştım ve Piston Diner ismiyle restorantımızı kurduk. 160 kişilik salonumuz var 500 çeşit yemek menümüz var. Ortağım Şef ve ben ise ön tarafta çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Ailenin tek çocuğu olduğunu anlatan Aktürk "Biz bir kız bir erkek 2 kardeşiz. Ailem Amerika´ya gitmemi istemedi. Ben 29 Ekim 2010 günü ailemi arkamda bırakıp buraya geldiğimde cebimde 35$ param vardı. O günümü hiç unutmuyorum. Şimdi kendi işimizin sahibi olduk. Şükürler olsun. Hayır sever iş adamı olup Amerika toplumunda bir saygınlık kazandık. Nereden geldiğimi ve kim olduğumu hiç unutmadım. Allah´ın izni ailemin duası ve kırık kalplerden aldığımız dualarla buralara geldik. 2016 Eylül ayında burayı devraldık. Bugüne kadar 15 el değiştirmiş olan bu işyerini aldığımızda 5 kişi çalışıyordu. Şimdi 38 çalışanımız var. Böyle yükselmemiz Allah´ın bir lütfudur diyebiliriz" dedi.

Abdpost



HEKİMLER ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞ BIRAKTI.!

HEKİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI KÜRŞAT ÖZKÖKTEN HAYATINI KAYBEDEN MESAİ ARKADAŞLARI AÇIKLAMASI.!

HELVADEREDE İÇİN EN UYGUN ADAY ARİF BAŞKAN!

HELVADERE EMİN ELLERDE .!

HELVADEREDE SEVİLEN BAŞKAN!

HELVADEREDE YETENEKLİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ

AKSARAYDA EFSANE TAŞIMACILIK UYGUN FİYATLARIYLA GÖZ DOLDURUYOR.!

AKSARAY 'DA BİR İLK.BÜYÜK BAŞARI.!

BAŞARILI OKULA HİBE!

BAŞARILI ÖĞRENCİLER AKSARAY'A KATMADEĞER SAĞLAMAK İSTİYORLAR!

“ MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT EDİLMELİ.”

AKSARAYDA BAŞARILI OKUL

AKSARAY ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ OLAĞAN SEÇİMİNİ YAPTI

AKSARAYDA BİLİM FUARINDA ŞEHİT YAVUZ ÇOBAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖN PLANA ÇIKTI.!

56 YIL AKSARAY’IN AYAKLARINA PRANGA VURULAN GÜN “1 HAZİRAN”

YAZARLAR